Nördkaféer på Tekniska!

Nu drar Tekniska museet igång sina nördkafékvällar igen.
13 oktober kommer Axel Adlercreutz, svensk mästare i trolleri, att avslöja hur alla trolleritricks går till. Hur man använder synvillor och psykologi:

”Magi, mirakel eller mästerlig teknik? Förbluffade ser vi på när trollkonstnärer får saker att tappa sin tyngdkraft, ändra skepnad, eller försvinna för att sedan dyka upp på en helt annan plats. Bakom trolleritricken ligger avancerad teknik och psykologi som illusionister har använt under tusentals år.

På Nördcaféet den 13/10 visar Axel Adlercreutz de fysiska principer som presenteras som mirakel, och berättar om hur den tekniska utvecklingen gett möjlighet till helt nya trick. Knepen för att bli en trollkonstnär visas enbart för de som kommer till Tekniska museet på onsdag. Just det här Nördcaféet kommer nämligen inte att direktsändas!”

20 oktober handlar det om nördkvinnor.

”En paneldiskussion om upplevelser av att vara kvinna och nörd. Vilka möjligheter finns det? Vilka begränsningar har panelen upplevt? Var står vi nu, när det börjat pratas om feminism och nördighet? Hur diskuterar man de här frågorna? I panelen: Sonja Schwarzenberger (moderator), Teresa Axner och Anna-Karin Linder.”

27 oktober om tjejer och lajv.

”Anna Westerling Johanna Koljonen håller Nördcafé om lajv och hur tjejer klarar sig inom rollspelet.”

3 november nördas det om stumfilm:

”Clara Gustavsson, oerhört kunnig stumfilmsnörd med järnkoll på gamla svenska filmstjärnor.”

Mer info om när och var och hur finns på Tekniska museets hemsida. Avd nördkaféer.