Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
#50-lopp nr 19: Springtimeloppet – Hillevi Wahl

#50-lopp nr 19: Springtimeloppet

IMG 0739

Självklart hittade jag ett lopp i Portugal också när jag var där med hela familjen på träningsresa. Jag reste med Springtime – något jag bloggat om på Vardagspuls.se. Det var en fantastisk och helt magisk resa.
Under veckan arrangerade Springtime också ett lopp på den milslånga stranden för 140 deltagare. Loppet skulle funka för hela familjen, från ettåringar till 76-åringar, så de hade lagt upp det lite smart, banan var bara 1,5 kilometer och vinnaren var inte den som kom först i mål – utan den som kunde gissa sin tid innan, och sedan lyckades pricka sin egen gissning bäst. Inga klockor, telefoner eller annan elektronisk utrustning var tillåtna.
De långbenta gissade såklart på supersnabba tider, de mindre barnen som tänkte ta sig tid att plocka snäckor på vägen skrev upp sig på 18-19 minuter.
Eftersom det var sandstrand var det lite svårgissat.
Men starten gick och nummerlapparna fladdrade och alla strandgäster hejade på vårt glada gäng. Funktionärerna mätte att allt gick rätt till. Ordning och reda. Löparna såg lite annorlunda ut från vanliga lopp. Movitz, 9, hade till exempel blinkade hatt, sandaler och en systemkamera på magen. Men han kutade på för kung och fosterland och kom i mål åtta minuter före sin gissade tid. Himla bra jobbat!
Jag hade tänkt hålla Lykkes sexåringstempo, när när väl alla rusade iväg fick jag lite spring i benen och satte av i galopp, vilket fick mig att tvärstanna framför målsnöret och börja dansa på stället. För jag kunde ju inte gå i mål förrän min gissade tid hade gått. Så jag hann med både en och två och tre improviserade danser, där i målgången, till elvaåringens suckande och stönande.
”Men kom igen nu, mamma!”
Det sa han dock inte när vi fick reda på resultatet. Jag var ynka sju sekunder från min gissade tid.
”Mamma du var nära pallplats!”, tjoade samma elvaåring imponerat.
Joråsåatte.
De tre vinnande ungdomarna var dock två tjejer och en kille. De var fyra, fem och sex sekunder ifrån sin gissningstid och fick priser i form av uppblåsta bildäck och annat roligt. Förstapriset var hela startkassan. Vi hade fått betala en euro var för att vara med. Så det blev en rik tjej som vann och hennes mamma satt på första raden och grät av stolthet.
Ett himla roligt lopp och annorlunda lopp och ett bra tips för er som vill arrangera lopp för flera generationer samtidigt. Spring gärna på stranden, och gissa tiden!