Missa inte Landet brunsås!

Nu drar Henrik Schyffert, Erik Haag och Lotta Lundgren igång matprogrammet Landet brunsås.
Som verkar bli helt hysteriskt kul. Framför allt för glada halvfabrikatsfamiljer som min egen.
Och Harry Amsters intervju i Svenskan med trion kan vara årets roligaste:

”Henrik Schyffert, numera skådespelare på Dramaten, anger tonen för programmet, där seriöst varvas med humor, med att illustrera sin favoriträtt: En ostmacka med ett lass av smör, en så smaklös ost som möjligt plus O’boy med så mycket chokladpulver att skeden står i glaset.

–Jag läste den amerikanska boken Den sista måltiden om vilken mat folk väljer som ska bli avrättade. Det är bara Big mac och pommes frites. De går till baka vad de fick hos mamma. De väljer inte stoppad svan, säger Henrik Schyffert.”

3 kommentarer

EH: Jag serverar mer halvfabrikat till barnen efter våra program och har blivit mer positivt inställd till pizza. Man blir trött på matsnobbism. Och det var inte bättre förr för då svalt folk, åt sämre och maten var rutten.

Jo, ge barnen det näst sämsta alternativet, helfabrikat är ju att ta steget fullt ut.

Tyckte att grundidén var kul, och första programmet, men väntade mig INTE gottandet som Eric Haags inslag med först vildsvinet som han stod och smålog vid, och det nya med tillagningen av marsvinet (har dock valt att ej se detta…) . Har svårt att riktigt hitta rätt ord för det, men det är en sådan brist på respekt för djuren i detta, med lite samma effektsökeri som när småpojkar försöker vara tuffa genom att äta mask på lekplatsen…