Stoppa starkölen på McDonald’s!

En ny facebookgrupp har bildats: Stoppa starkölen på barnvänliga McDonald’s.
Tydligen så har hamburgerkedjan fått okej att servera starköl på Arlanda. ”För att det är en utpräglad vuxenmiljö”.
Eh. Va?
Är det inte barnfamiljerna, per definition som söker sig till McDonald’s, för att det känns tryggt. Varför i jösse namn måste de också servera starköl? Kan inte åtminstone McDonald’s vara en alkoholfri zon för alla stackars missbrukarbarn?

Så här skriver facebookgruppen:

”Mc Donalds på Arlanda har fått tillstånd att servera starköl på sin restaurang på Arlanda. Sigtuna kommun sa nej, men kammarrätten har nu gått på McDonalds linje.

McDonalds har som policy att låta sina restauranger vara helt alkoholfria, men vill nu göra ett undantag. (?). Men en flygplats som Arlanda präglas till stor del av alkohol – varför kan inte en familjevänlig hamburgerrestaurang fortsätta vara en alkoholfri zon?

Franschicetagaren Roland Edin på McDonalds säger:
– Det är bara på flygplatsen med sin utpräglade vuxenmiljö som vi vill serva öl.

Men även barnfamiljer tar flyget, och många söker sig just till McDonalds. Att frångå sin policy är ett svek mot barnen, inte minst de 400 000 barn som växer upp med vuxna som har ett riskfyllt drickande. Alkoholkonsumtionen är skyhög, och barnen är de som drabbas värst.

I samband med resor och semester upplever många barn just att vuxna dricker för mycket och får sina drömmar grusade – och detta vill nu även McDonalds bidra till.

Skriv till mcsvar@se.mcd.com. och kräv att McDonalds ändrar sig, och vågar stå upp på barnens sida.”