Gunnar är en kalasman

Det slår aldrig fel. Varenda gång jag börjar läsa feministisk litteratur så blir jag förbannad. På Gunnar.
Nu har jag fått denna fantastiska bok, Skriet från kärnfamiljen, av Rebecka Edgren Aldén och Tinni Ernsjöö Rappe.
Och direkt hugger jag på Gunnar:
”Ja, varför är det alltid så? Varför är det jag som köper alla julklappar och alla födelsedagspresenter – till och med till din familj? Varför är det jag som ligger och bryter ihop över alla barnkalas, medan du bara behöver gå efter en lista?”
”Vi har väl fastnat i ett mönster”, säger Gunnar trött.
Så nu ska vi bryta detta mönster.
Som ett socialt experiment.
När Elliot fyller sex så är det Gunnar som ska planera allt. Han kommer att vara pappaledig då och ha gott om tid – hahaha! – att göra inköp och gå och fundera. Han ska köpa alla presenter, göra alla inbjudningar och inköp för kalas, städa, fixa – rubbet!
Wow.
Eller hur.
Och det ska bli mycket intressant att se:
1. Om han kan fixa allt detta till barnets – och min – förnöjelse.
2. Om jag kan låta bli att lägga mig i.

4 kommentarer Skriv en kommentar