Bostadsknarkare

Idagsidan i Svenskan har en ny serie – Här bor jag – om ”Våra känslor för hemmet”. Det handlar om bostadsknarkare, men det får man nog inte skriva i svenskan. Utan man skriver att somliga är beroende av att gå in på bostadssajten Hemnet.
Haha.
Bostadsknarkare heter det. Knarrrrrrrrrrrkare.
Men det verkar vara en bra serie. Helt rätt i tiden.
Själv har jag knarkat klart. Men jag har flyttat många, många gånger i livet. Jag slutade räkna när jag var uppe i 42 adresser. Då var det inte roligt längre.
Nu är jag så lycklig för vår trea med vacker utsikt. För det ÄR viktigt hur man bor. Jag vill ha det ljust omkring mig. Jag vill kunna se havet. Sedan är jag nöjd.
Ja, och sedan råkade det bli ett sommarställe bland kohagarna i Roslagen också. Men det var inte meningen. Det var bara ett återfall. Som jag tog mig. Och jag ångrar det inte. Inte för ett ögonblick. Inte ens när räntan går upp. Då förhandlar jag med flera banker i stället. Och sparar tusenlappar.
Nu är jag bebisknarkare i stället. Och det tänker jag vara så länge jag lever. Men vi flytt int. Vi får köra compact living i stället. Det blir nog snart modernt igen.

2 kommentarer

Ja det där bostadsknarkandet går i perioder måste jag säga 😉 fast nu bor vi härligt på 360 kvm med parkliknande trädgård – precis som vi vill ha det … fast … nja – det är ju faktiskt lite för centralt för vår del, egentligen … så jag får väl göra uppehåll i hundknarkandet ett tag & leta trevligt place istället …

jag läste någonstanns att genomsnittssvensken flyttar 13 gånger i livet. själv är jag vid 21 års ålder uppe i 14 gånger och känner att det får räcka snart. 42+ är ju dock som en helt annan division!
Jag undrar vilka de där människorna är som drar ner statistiken så att den landar på 13. inte bor i andra hand i stockholm i alla fall.