Bostadsknarkare

Idagsidan i Svenskan har en ny serie – Här bor jag – om ”Våra känslor för hemmet”. Det handlar om bostadsknarkare, men det får man nog inte skriva i svenskan. Utan man skriver att somliga är beroende av att gå in på bostadssajten Hemnet.
Haha.
Bostadsknarkare heter det. Knarrrrrrrrrrrkare.
Men det verkar vara en bra serie. Helt rätt i tiden.
Själv har jag knarkat klart. Men jag har flyttat många, många gånger i livet. Jag slutade räkna när jag var uppe i 42 adresser. Då var det inte roligt längre.
Nu är jag så lycklig för vår trea med vacker utsikt. För det ÄR viktigt hur man bor. Jag vill ha det ljust omkring mig. Jag vill kunna se havet. Sedan är jag nöjd.
Ja, och sedan råkade det bli ett sommarställe bland kohagarna i Roslagen också. Men det var inte meningen. Det var bara ett återfall. Som jag tog mig. Och jag ångrar det inte. Inte för ett ögonblick. Inte ens när räntan går upp. Då förhandlar jag med flera banker i stället. Och sparar tusenlappar.
Nu är jag bebisknarkare i stället. Och det tänker jag vara så länge jag lever. Men vi flytt int. Vi får köra compact living i stället. Det blir nog snart modernt igen.

2 kommentarer Skriv en kommentar