Hemester och brickångest

Hemester är det nya. Att semestra hemma. Speciellt nu i kristider när ingen har råd att åka till Thailand hipp som happ längre. Ordet kommer från amerikanskans staycation. Visst är det briljant!
Där finns det till och med böcker i ämnet, med punkter som ”Hur du undviker jobbet”. För det är lätt att fortsätta jobba om man håller sig hemma. Jag tror jag måste köpa boken…
Jag har gått och sugit på det där med hemester sedan jag hörde Göran Everdahl prata om det i radions Spanarna.
Och när jag googlar hittar jag ett annat roligt ord: Brickångest – Det man upplever då man kommer in med sin bricka i vald massutfodringslokal (skolamatsal, större företagslunchresturang eller dyl.) och snabbt försöker hitta nånstans att sitta för att inte riskera att sätta sig där man inte förväntas vara, men inte heller stå och se dum ut vid ingången.
Jag älskar nya ord. De är som karameller.