Katerina om fredagsvinet…

Katerina Janouch tar upp det igen:

”För Fredan är Fylledan framför andra på många vis, nu jädrar ska vi ta oss ett järn o fira att veckan är slut, vi ska fira att det är helg, vi ska supa för att chefen varit dum, vi ska kröka för att ingen förstår oss, för vi är ensamma lessna, eller för att vi har sällskap, vi ska trösta oss och vi ska dämpa oss och vi ska fylla oss och dränka oss intill medvetslöshetens gräns. Höjdes räntan? Sjönk aktierna? Vann vi på Lotto? Finns miljarder anledningar att skåla, skråla och vråla.”

Jag tycker att hon är fantastisk. Att hon orkar. Det är så jäkla lätt att sluta vara besvärlig, för det är enklare att vara smidig. Trevlig. Ta ett glas vin och vara som folk.
Och sedan är det några få som vägrar ge upp. Som sätter fingret rakt i det ömma ögat. Katerina och Benny Haag till exempel. Heja er.

7 kommentarer Skriv en kommentar