Gärna flagga – och tidning

FlaggaI dag är det Nationaldagen. Eller svenska flaggans dag, som vi säger här på landet. Nationaldag är ett för svårt ord för en femåring och en tvååring. Flagga, däremot, är bland det bästa de vet. Det är något i just själva fladdret som gör att de älskar denna tygtrasa långt innan de kan säga sitt första ord.
Just nu ligger Lykke och tittar på vår lilla nationalsymbol som inköptes på Överskottsbolaget för 29 kronor och monterades utanför verandan.
”Aaiiii!”, söger hon lyckligt.
Jag tror det betyder flagga.

Men vi saknar vår lilla promenad till brevlådan för att hämta tidningarna. Det är en av de mysigaste stunderna på morgonen när man har sommarlov. En litet guldkorn till ögonblick med femåringen skuttandes bredvid.
”Mamma, det är mysigt att hämta tidningen med dig!”
Ja. Jättemysigt.
Tidningsfria dagar borde förbjudas.