Klok fyraåring

Vi tittade lite på Dokument Inifrån, om föräldrar som hetsar sina barn till framgång, speciellt inom sport.
Det var mest pappor och pojkar som fick komma till tals. Som vanligt. Men kanske det är ett pojkproblem?
Själv kan jag få lite dåligt samvete för att jag inte riktigt hinner med att entusiasmera pojkarna för någon lagsport. Så jag frågade fyraåringen.
”Skulle du vilja spela fotboll i ett lag?”
”Nej, jag vågar inte.”
”Vad är det du inte vågar?”
”Spela med de andra pojkarna, de bara knuffas och då får jag ont i magen. Jag är så trött på dem.”
Så ung och så klok. Man ska lyssna på sin mage. Så vi fortsätter väl simma, han och jag, i lugn och ro.

2 kommentarer

Barn är små kloka varelser,Det är bland det läskigaste som finns när föräldrar hetsar sina barn.Och det är så trist när idrott ska vara på elitnivå redan när dom är riktigt små.Nej,det ska vara roligt att göra saker inte bara tävla och vara bäst..När vår älsta son var 7år var han med i ett fotbollslag ett tag.Men han slog volter och hjulade mest på plan(fotboll var inte hans grej)Han började spela gitarr när han var 9 år.Det passade honom mycket bättre.Han spelar i band även idag som 22åring.Det finns något som passar till alla.Vår yngsta son hatar allt vad bollsporter heter ,men han är en scout och stortrivs med det.Låt barnen prova sig fram utan tvång att bli proffs på elitnivå.Ha en skön onsdag.Ana

Det är så klart bara ett pojkproblem. Och det är även ett pojkproblem det där med att de är uppe klockan tio på kvällen. Flickor sportar inte och ligger och sover klockan åtta varje kväll.