Jag tillhör en treprocentselit!

Det trodde man ju inte. Så lite som jag tränar, eller rättare, det beror väl på var man sätter ribban. Och jag tycker väl att jag borde springa varje dag och det gör jag inte. Men något tränar jag. Vare sig det är löpning, hinderbana, armhävningar, simning, vattengympa eller går ner i plankan.
Och detta – hör och häpna – gör att jag tillhör de ynka tre procent i Sverige som tränar varje dag under semestern, enligt en ny undersökning.
Kan det vara så eländigt?
Okej, att inte alla gör det. Men t-r-e procent. Har de verkligen räknat rätt? Ställt rätt frågor? Man undrar ju. Skulle jag vara så unik?

Ungefär en tredjedel av de tillfrågade säger i alla fall att de håller fast vid sina träningsvanor i semestertider, två av tio tränar flera gånger i veckan och tre procent tränar alltså varje dag på semestern.
Sveriges hurtigaste semesterfirare finns för övrigt i Stockholm och Västra Götalands län, där 36 procent fortsätter träna, medan skåningarna är bäst på att slappa. Åtta av tio skåningar skippar träningen helt under sommarsemestern.
Men det där tror jag vad jag vill om. Jag har sett massor av skåningar cykla och simma på sommaren. Jag tror de tränar i lönndom, de vill säkert bara inte erkänna det.

1 kommentar

Håller med, jag ställer mig lite frågande till vad de i undersökningen definierade som ”träning”. Är övertygad om att folk gör mer än bara sitter still, trots att det inte direkt kan kallas träning 🙂