Mija om aborter

”Jag har gjort två aborter, och har inte mått dåligt. Den första gången var jag för ung för att bli mamma och jag var inte tillsammans med killen ifråga. Den andra gången blev jag gravid av misstag, min spiral hade nästan ramlat ut. Tanken fanns att behälla barnet, men efter en del prat så valde jag abort.
Mitt ex terrade oss, så jag hade väl i slutändan blivit sönderstressad till missfall… Man kan ju tro att när man var ung så skulle en abort vara traumatiskt, men det var helt okej. Och inte har jag gått och funderat på den heller genom åren. Finns liksom ingen anledning att älta ett beslut som jag tog. Och som jag innerst inne visste var rätt. Om jag får vara lite hård och kall, så undrar jag om inte en del vill älta saker och få uppmärksamhet för vissa val de gjort i livet? Lite tycka-synd-om-syndromet. Jag gillar inte det.

hälsningar Mija”

Svar: Tack för din kommentar Mija. Jag har fått många mail och kommentarer som skriver ungefär samma sak. Att man dessutom ha haft en terroriserande pojkvän är ännu ett tungt vägande skäl till att det kan vara en lättnad att slippa banden till ett gemensamt barn.

2 kommentarer

Jag gjorde en abort på vad jag då bedömde som ”goda grunder” och det höll på att förstöra mitt liv. Till slut var jag tvungen att söka hjälp för att hantera den livskris som aborten utlöste hos mig. Jag berättar inte gärna om detta för någon då det fortfarande berör mig väldigt starkt trots att det nu är 12 är sedan. Jag är verkligen inte intresserad av att någon ska tycka synd om mig, men i mitt fall hade det faktiskt betytt en del om jag förstått hur dåligt man faktiskt kan må efter ett sådant ingrepp.

Man kan väl må dåligt av att ha gjort abort. Men är detta ändå inte ett bättre alternativ än att må dåligt pga att man valde att föda barnet?