I morgon gäller det!

I morgon är det stora examensdagen för alla höstens rookisar på Nordic Military Training. Då är det fystest.
Och kanske frystest – om det är tio minus.
Men framför allt är det upp till bevis.
Har vi blivit något bättre? Ja, det har vi ju. Men hur mycket? Räcker det för att avancera in i grönvästarna, Basic-gänget?

På förra fystestet vi gjorde, när vi började sprang jag niohundrasextio meter på 7.55. Eller sprang och sprang – det var en uppförsbacke där som jag inte ens kunde jogga uppför. Jag höll på att dö och fick gå.
Så jag hoppas att jag kan förbättra det där med en minut.
Sedan gjorde vi armhävningar. Och det är en sorglig syn i resultatlitstan. Antalet armhävningar på två minuter: 1.
Då. På raka ben, alltså. Och det blev en. En, one, uno, une.
Nu? Vi får se. Jag har ett tal i huvudet. Men jag säger det inte högt förrän jag har gjort det.
Tredje testet var statisk magövning, när man ligger på rygg med benen en bit ovanför marken. Då kunde jag göra det i fem sekunder, sedan small det till i magen. Fem sekunder. Ja jösses. Om Gud vill och magen håller så borde det bli ganska mycket bättre nu.
På sprinten gjorde jag 14 varv. Jag minns inte ens vad det handlade om. Men vad det än var, så borde jag toppa det också.
16 burpees – när man först ligger ner och gör armhävning och sedan hoppar rakt upp i luften – låter inte heller helt urkasst. Men en fördubbling, minst, kräver vi väl alla, eller hur?

Nu får jag bara hålla tummarna för att jag inte vrickar fötterna av mig eller får total kramp. För jag ska banne mig komma hem med en grön väst i morgon. Om det så ska kosta mig blod, svett och tårar.

6 kommentarer

Hillevi,
oavsett vilka resultat du gör på testen imorgon så är du en vinnare!

Du har under dessa månader kämpat på, och jag har sett dina framsteg. Det är stor skillnad på Hillevi när vi började och Hillevi nu. Du är stark, du springer, du peppar dina kamrater och du ger aldrig upp!! Dessutom har du deltagit i en löpartävling…redan efter knappa 3 månader. Det är en stor bedrift.

Som sagt, oavsett vilka resultat du presterar imorgon så ska du vara stolt över dig själv. Stolt över att ha gått på all pass du kan, stolt över att ha hjälpt dina kamrater när de har haft det tufft, stolt över att du ALDRIG har gett upp och stolt över att du har behållt din ödmjukhet.

Jag tror på dig, du är grym !!!

Kram // Anne-Li

Åh tack, Anne-Li! Världens bästa peppare. Tack för alla gånger jag har känt mig kass och du har peppat järnet. Som när jag tog i så jag kräktes. Minns du? Haha. Känns som evigheter sedan. Du är bäst, ingen protest. I luv ya!

Hej Hillevi!

Jag hoppas att det gick bra för dig på fystestet. Du inspirerar mig till att ens börja tänka på att börja träna, tanken har varit motig i sig. Synd bara att NMT inte finns där jag bor. Det låter så roligt! Men jag kånkar runt på min tvååring på ryggen hemma i huset och försöker att springa upp och ner i trappan med tvättkorgen, så bara det är ju en liten vardagsmotion.

Jag är övertygad om att du kom hem med en grön väst – det är du i alla fall väl värd!

Vad är kravet för gröns väst? Antalet burpees, var det 75 eller 150? Krav på antal armhävningar osv…?

Jag vet faktiskt inte. Du får maila NMT-kontoret och fråga. Jag tror snarare att det finns en gräns på att man ska kunna springa kilometern på en viss tid. Men fråga NMT.