Ta makten över verktygslådan!

”Alla kvinnor med självkänsla borde skaffa sig en egen verktygslåda och ta makten över hammare och spik.”
Så skriver Trista tanten i en kommentar. Jag tycker det är bland det klokaste jag har hört på länge. Frågan är bara hur det ska gå till.
Jag skulle jättegärna lära mig att hantera elborr och slipverktyg. Men vem ska ta sig tid att lära mig?
Kanske någon driftig kvinna i Stockholmstrakten kunde starta en kurs?

3 kommentarer

Här har Trista tanten kläckt en affärsidé utan att kanske förstå det själv. Vi är många som skulle vilja lära oss..
Själv fick jag en verktygslåda som skilsmässopresent. Givaren hade klistrat små lappar på varje verktyg med dess namn på. ”Skruvmejsel”, ”Hammare” ”Skiftnyckel” etc. Låter fånigt, men detta visade sig vara väldigt praktiskt. Om jag t.ex. bad om hjälp per telefon slapp jag fråga hur en ”skruvmejsel” ser ut…

Jag är sent ute, förstås, med den här kommentaren, men flera byggvaruhus brukar ha kurser/öppet hus/tjejkvällar – antingen allmänt, eller med tema. Vårt Bauhaus hade kakelkväll för kvinnor för bara ett litet tag sedan, och jag har sett att Silvan har haft någon sorts grundkurs i verktygshantering.