Shirin – mina tårar för dig!

Vi minns diskoteksbranden. Och vi minns den fantastiska mamman Iman Shakarichi som hade förlorat två barn i branden – men fått behålla en, Shirin. Mamma Iman verkade så otroligt stark. Hennes sorg syntes i ögonen, men hennes kraft… jag beundrade henne så mycket. Hon var en sådan där kvinna man aldrig glömmer.
Nu är hon borta. Knappt fyra månader efter beskedet om att hon hade cancer dog hon, 51 år gammal. Och kvar står Shirin, hennes 22-åriga dotter.
De hade en pakt.
”Vi skulle alltid ta hand om varandra”, säger hon till Aftonbladet.
Nu vill hon göra något vettigt av sitt liv.
”Jag vill försöka göra mamma stolt”.
Åh Shirin, fantastiska unge. Hur mycket sorg ska en liten tjej behöva bära?
Mina tårar strömmar nerför kinderna.
Nu kan jag bara hoppas att alla din mammas vänner finns där för dig. Och det tror jag att de gör.
Nu ska jag gå och krama mina ungar lite extra.