RS-viruset är här igen

Stackars lillebor. Han är bara två månader men har redan blivit stamkund på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Först var det njuren, sedan vinterkräksjuka, och nu – tadah! RS-virus.
Så börjar ett blogg-kåseri jag skrev 8 januari 2006.
Så nu, när läkarna går ut och varnar för att årets RS-epidemi är väldigt intensiv, och säger att hälften av alla vårdplatser på Astrid Lindgrens barnsjukhus är upptagna av små bebisar med RS-virus, då vet jag precis vad de talar om.
Krya på er, allihop. Och härda ut, det går över.

3 kommentarer

Jo tack min minsting låg där med mig pga rs-virus när han var 8 mån. Som tur var var han så gammal att han klarade det ganska bra, men vi fick ändå ligga inne helt isolerade en hel vecka ..Blä

Mitt barnbarn fick god vård för RS-virus på Astrid Lindgrens barnsjukhus – när hon äntligen blev intagen! Hon hade valsats runt på olika akutmottagningar, där man bara sa:”kom igen om hon blir sämre”. Hon hostade, kunde inte äta och blev till slut helt slapp. Hon var knappt tre månader gammal. Tänk, så enkelt det hade varit att bara ta ett RS-prov = utstryk med en tops från nässlemhinnan!