Sex saker jag har lärt mig efter två barn

1. Att man inte ska vara så mesig och finkänslig. Om folk kommer hem och ska ta i den nyfödda bebisen med bakteriestinna händer går det alldeles utmärkt att lära dem veta hut. Marsch pannkaka ut i badrummet och tvätta händerna.

2. Att somliga av oss måste ha något mer än hushållsarbeta att ägna sig åt under föräldraledigheten, om man ska vara en uthärdlig människa att bo med. Bokskriverier eller distanskurser på högskolan är optimalt för ammande mödrar som klättrar på väggarna!

3. Att det är bra att ta bort skorv (med salicylsyrevaselin, finns på apoteket) när barnet är en liten bebis, och inte vänta på att det ”ska gå bort av sig själv”. För det är mycket svårare att få göra någonting med en treårings hår.

4. Att det är bra att inte göra allt med båda barnen samtidigt, utan ibland umgås med ett barn i taget. Så man hinner se varandra – återupptäcka varandra efter det nya syskonet. Och det kan man göra tills barnen är stora.

5, Att man får köpa många hårborstar. Två barn tycks bunkra hårborstar i händelse av krig – och favoriten finns aldrig där när man ska torka håret.

6. Att det, konstigt nog, går alldeles utmärkt att älska en till lika mycket. Och förmodligen en till och en till och en till…

2 kommentarer

Ja man slutar aldrig att förundras över hur mycket kärlek man kan ge eller få och framförallt känna för flera.Själv är jag en av sju syskon som dessutom har två egna barn.