Kundservice vi retar oss på

DN har en uppföljare i dag om usel kundservice. ”Inget för folk med högt blodtryck”, säger en trött kund.
Här är några av de saker vi retar oss mest på:
* Att själv behöva betala för att stå i kö för att komma i kontakt med kundtjänst.
* Att behöva vänta länge och sedan ändå bli bortkopplad.
* Att vänta länge och därefter få beskedet att kundtjänsten är överbelastad eller stängd.
* Att det spelas irriterande musik i luren.
* Att hela tiden bli påmind om hur många som är före i kön.
* Att behöva trycka in en massa koder och göra en massa val innan det är möjligt att få tala med en person. Att personen sedan frågar efter samma koder eller nummer en gång till.
* Att en internetleverantör hänvisar till hemsidan eller till ett mejl när kundens problem är att den inte kan koppla upp sig mot internet.

2 kommentarer

Det är i stort sätt omöjligt att kontakta någon om man har hörselnedsättning. Jag kan inte höra med alla ”brus” och oftast snabba och otydliga info vad ska välja. Min man har t.ex. försökt på ett halv års tid nå sin handlaäggare på skatteverket men hon är antingen på semester, möte, kurs, utbildning e.t.c och trots att man lämnar namn och tel.nr. aldrig något svar fast det hände faktiskt en gång och hon lovade kontakta honom men gjorde det inte och hon kommer tillbaka 7/1-08. När jobbar dem? På Telia efter att väntat minst en halv timme stängde killen där telefon eftersom jag ville att han ska prata saktare och tydligare p.g.a. min nedsätt hörsel. Sånt händer jämt så nedsätt hörsel, ring inte till någonstans om du vill blir väl bemött.

Jag jobbar på kundservice. Köerna är ju självklart jobbiga för oss också. Man blir stressad och försöker jobba snabbare så att kunderna ska slippa vänta. När något är fel på våra tjänster eller dylikt, då kan man få stå ut med mycket. Till exempel kunder som som skriker på en, som kallar en inkompetent osv. Jag har både varit den som ringer till kundstjänst och den som jobbar på kundtjänst och jag förstår båda parterna. Själv tycker jag att det är företaget/organisationen som måste ta tag i problemet med köer – anställ fler! Det finns alltid mycket som kan förbättras i en organisation. Och till något helt annat – jag gillar din blogg! =)