Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Pigga upp dig med en höstkurs – Hillevi Wahl

Pigga upp dig med en höstkurs

Redan i juni började han beklaga sig, min gamle kollega: Jaha, nu är det snart midsommar och sedan går vi mot mörkare tider igen…
Det är något väldigt svenskt svårmodigt över det där. Vi har bestämt oss för att sommaren inträffar mellan midsommar och skolstarten. Och resten av året är livet tydligen knappt värt att leva.
 
Nu är snart höst och dags för mörkret, hur överlever man det? undrar Boel i Uppsala.
Jo, vet du vad, man kastar sig ut i hösten. Som ett barn. Rakt ut i lövhögarna bara! Sverige är fantastiskt vackert på hösten. Och det luktar så gott. Svampen luktar som guld, vare sig man tycker om att äta den eller inte.
Äntligen får man ha lite kläder på sig och slipper dra in magen i tid och otid. Och tänk så mycket tid man sparar in på att slippa raka benen.
 
För mig har alltid hösten varit en nystart. Jag har fått pusta ut under sommaren och luktat på lite blommor och klivit av ekorrhjulet ett tag.
På hösten är jag redo att ta tag i allt det där som jag skjutit upp alldeles för länge. Som det där med kroppen och själen. Och som ett brev på posten kommer då – tadah! – höstens kurskataloger.
Jag älskar studiecirklarnas kurskataloger! Vi brukar ha högläsning, min man och jag, bara för att det är så underbara namn på studiecirklarna. Som de här: Bygg fågelhus i pil, Bli vän med din mobil, Data för skräckslagna, Att leva med kryp i benen, Vad kan jag göra av min gamla päls?, Bygg din egen nyckelharpa, Ta körkort för motorsåg, Bokbekantskap önskas – och min egen favorit: Sy din egen BH.
Åh, vad jag skulle vilja sitta och sy en tokig bh med ett gäng andra kvinnor. Men det hinner jag såklart inte med. Däremot skulle jag, som just har köpt ett sommartorp, verkligen behöva en nybörjarkurs i avdelningen Se om ditt hus. Eller Fiffiga tips till trädgård. Fast det går ju mode i det där med kurser också. Förr skulle alla lära sig laga husmanskost, sedan var det kryddstarka indiska grytor – och i år är det Laga din egen sushi.
För att inte tala om det där med inredning och trädgård. Årets hetaste trend är Feng Shui för hem och trädgård. Ja, herregud, vad är det för fel med ett vanligt morotsland och några gamla fina knotiga klätterträd?
 
Men man kan bli rik genom att gå på kurs också. Det vill jag bli. Som succéförfattaren Camilla Läckberg. I sitt sommarprogram berättade hon att allting började med en skrivarkurs som hennes man och mamma hade bjudit henne på. Det var på den kursen hon lärde sig konsten att skriva deckare. Eller rättare, den gav henne modet att våga. För det är ju som hon så klokt säger, att alla människor har något att berätta. Det gäller bara att samla mod och kraft för att skriva ner det.
Så nu ska jag ta reda på exakt vilken kurs det var som Camilla gick – så jag också kan bli miljonär. Det skulle behövas nu när jag måste fixa lite vid sommartorpet. Jag har redan en synopsis klar: Det ska vara en läskig mordhistoria som utspelar sig på en studiecirkel där damerna syr sin egen BH…