Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Sätt alkolås på Glenn Hyséns mun – Hillevi Wahl

Sätt alkolås på Glenn Hyséns mun

Nästa vecka invigs årets Pridefestival och Glenn Hysén ska invigningstala. Driver festivalstyrelsen med oss? Samme Glenn Hysén som gav en ”tafsande man” ett så hårt knytnävsslag i ansiktet att han flög in i ett toalettbås? Och som därefter gick rakt in i baren för att ”lugna nerverna”, utan att kontrollera hur det gick för mannen.
”Det var inte precis så att jag gick tillbaka och tittade. Men han rörde på sig när jag gick.”
Hade Glenn dragit till en tafsande kvinna lika hårt? Tror inte det.
Han vill gärna vara macho, den gode kalsongklipparen. Han har många gånger berättat om Liverpoolspelarnas fyllefester med inbjudna strippor. Och i tv-programmet ”Faktum” sa han att det är en tuff atmosfär i omklädningsrummen: ”Bögskämten flödar. Det är rått men hjärtligt. Men man skämtar om halta, lytta, dvärgar och så vidare. Jag kan förstå att om man är öppet homosexuell kan det vara jobbigt att lyssna på detta. Men man ska kunna skämta om allt.”
Analytikern Glenn hade också sin egen teori om varför det finns så få öppet homosexuella inom fotbollen: ”Det är en tuff sport. Den allmänna uppfattningen om homosexuella är att de är lite mer feminina, lite mer försiktiga.”

Kvinnor ska däremot se ut som kvinnor, enligt Glenn. Han gillar inte att idrottstjejer får för mycket muskler, säger han på SalongK.se. Däremot är han väldigt glad för att hans fru har varit hemma och tagit hand om barnen och sett till att det har stått mat på bordet när de har kommit hem. Han har lite svårt för det där med jämställdhet inom sporten. Också. ”Jag tycker att det är fjantigt att man ska köra in kvinnor enbart för att det ska bli jämställt, framför allt inom sporten. Det är inte bara att sätta in ett kvinnoansikte som är sött och trevligt, de måste kunna något också.”
Män, däremot, förväntas tydligen inte kunna någonting: ”Min första fru frågade mig om jag kunde pensla bullarna med ägg. Det här får låta hur korkat som helst, men jag tog ägget som låg bredvid och drog det över bullarna, med skalet på. Jag trodde att skalet skulle göra att bullarna inte blev brända.”
Så där låter det varenda gång han öppnar munnen. Grodorna hoppar fram som duracellkaniner. Efter VM-fiaskot 1990 ska fembarnspappan Glenn Hysén ha sagt: ”Det var ju kuken också! Nu ska jag hem och supa mig kanon.”
Jag vet inte på vilket sätt Pridestyrelsen har tänkt sig att Glenn Hysén ska vara en bra förebild eller talare. Kan ingen tänka om – och sätta alkolås på hans mun?

+ Kattis Ahlströms relationsprogram ”Om oss” i P 1, speciellt avsnittet om manlig och kvinnlig vänskap. Ladda ner från nätet!

– Krönikörer som inte skriver sina egna krönikor.