Nu är det jul igen!

För den som vill se en livs levande inspelning av julkalendern kan bege såg till Ålstensgatan i Bromma.
Min På-minuten-favvis Hans Rosenfeldt ligger bakom manuset till årets julkalender, som ska ”ha mycket humor och lite allvar i botten”. Ungefär som Hasse själv. Och den handlar om nioåriga Mila och hennes mamma. Och Klas, som Milas mamma blir lite kär i.

Storyn är som följer:
”Nioåriga Mila som bor ensam tillsammans med sin mamma i ett radhus i en svensk småstad. När mamman en månad före jul berättar att hon är intresserad av nyinflyttade Klas i huset mittemot blir Mila riktigt upprörd. Tanken på att inte få fira jul ensam med sin mamma gör henne rasande och hon skriver på sin önskelista till tomten att hon önskar sig en riktig jul, då allt är som vanligt. Nästa morgon dyker en livslevande tomtenissa upp från ingenstans i hennes rum för att hjälpa henne med önskningen. Hon heter Elfrid och är Nordpolens lataste och odugligaste nissa. Med uppdraget går det sådär. De två verkar bäst på att sabba för sig själva.”