Ännu ett alkisbarn

Svenskan skriver om en tolvårig pojke som tvingats med på en skräckfärd med ett rattfyllo.
”Pojken berättade att han färdats i bilen tillsammans med mannen, som ska ha vara hans mammas nye pojkvän. Denne hade druckit ur en ”stor flaska” under bilturen. Det hade dunsat till när de kört på saker. I bland hade mötande varit tvungna att väja eftersom de åkt på fel sida av vägen.”
Till slut hade han fått honom att stanna genom att lura honom att säga att han var kissnödig.
Sådan ser vardagen ut för alkisbarnen. Jag har fortfarande rattskräck efter alla minnen från när jag åkte med min fulla mamma. I många år drömde jag mardrömmar där bilar var inblandade. Jag kommer nog aldrig att kunna ta körkort.
Alla rattfulla som åker fast borde åtalas för mordförsök. För det är precis vad det är.

5 kommentarer

Verkligen surt att det ska vara så (även om inte det är vardag för alkisbarn, jag har aldrig varit med om det). Undrar om alkolås verkligen hade löst det, men om det införs kan man ju alltid hoppas att det blir en nergång :/