Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Kvinnor är inga sexhjälpmedel – Hillevi Wahl

Kvinnor är inga sexhjälpmedel

Ska jag köpa sex till sonen? undrar ”Sunes pappa”, Sören Olsson i Aftonbladet.
Jag fattar inte att det ska vara så svårt att begripa. Man kan inte köpa andra människor. Det kallas för människohandel eller slaveri.
Sunes pappa har en son med Downs syndrom. Som vill vara naken med en kvinna, säger Sören till Aftonbladet (varför säger han det, är inte bara det oerhört integritetskränkande?) Och Sören tror inte att han ska kunna få vara naken med en kvinna av egen kraft.
Nehej.
Men det är ingen mänsklig rättighet att få ha sex med en kvinna. Alla har rätt till sin egen sexualitet, men inte till någon annans.
Och alla vi som har sett I en annan del av Köping vet hur mycket kärlek och insikt det finns i dem vi kallar ”förståndshandikappade”.
Jag tycker Sune kränker hela Köping med sin infantila frågeställning.

22 kommentarer

Får man bara betala för saker som du klassar som mänskliga rättigheter? Det är precis som du säger ”alla har rätt till sin egen sexualitet”. Jag har rätt till min och jag väljer att sälja den till Sörens son får en timme. Men den slutsatsen av ditt eget resonemang är du tydligen för inskränkt för att dra.

Mja, du borde nog läsa artikeln en gång till. Han säger att han inte tagit ställning i frågan utan vill skapa debatt. Det väl rätt orättvist att då hävda att ”han vill köpa sex”!

Hur dum får man bli? Du är en inskränkt tråkkärring, om jag nu får säga det utan att anklagas för ”bloggmobbning”. Läs på lite om prostitution. Det är inte så svart och vitt som du vill tro. Sexförsäljning är upp till varje kvinna, att du vill något annat säger bara att du är så osäker i dig själv att du vill bestämma över andra.
Häxa.

Hmmm, jag ser ett mönster: Bara MÄN som skriver kommentarer här….. HUR kan det komma sig…..

Hmmm, jag ser ett mönster: Bara MÄN som skriver kommentarer här….. HUR kan det komma sig…..

Tror du missat något, det är inte alls frågan om att köpa en annan människa utan om att köpa sex, två vilt skilda saker. Inte äger ditt jobb dig när du är på arbetet? Dock vill jag inte säga att jag tycker prostitution är rätt, men du måste ju också se skillnaden.
För övrigt verkar det mest vara ”Undrande” som skriver och inte mest ”män”.

Men du fattar ju inte vad som står, han köper inte kvinnan!! Om han gjort det skulle han ju kunna ha henne som slav och det är slavhandel, grejjen är att han betalar issåfall för sex.. Han betalar för sex 1 enda gång, sen så har han absolut inget att säga till om över kvinnan så hon är inte hanns egendom.. Hon bara gav han en tjänst, och hon fick pengar i gentjänst!

Hej Hillevi det är mycket intressant att män är intresserade av ”köpa kärlek” och att de inte fattar att kärlek går ALDRIG att köpa. Att Sören Olssons son längtar efter kärlek är inte konstigt men varför skulle han vara hjälpt att ha sex med någon prostituerad? Ett halvtimmesknull med en okänd kvinna (som förmodligen tagit droger för att orka med att främmande män penetrerar henne) skulle inte ge honom någonting. Och varför skall vården ansvara för att män får utlösning? Nej, det är märkligt (eller är det?) att denna diskussion poppar upp med jämna mellanrum för vilka kvinnor skall jobba på dessa statliga/kommunala/landstingsägda/privata bordeller? Deras egna systrar, morsor eller vilka?? Får jag höra vilken man som vill att hans dotter/döttrar går gymnasieprogrammet Omvårdnad inriktning Prostitution?

Okej, jag vill inte försvara prostitution, men det irreterar mig att folk använder argument som är basserad på 1800-talets romantiska författare. Till en början, så har de som har downs en närmar relation till sina naturliga sexuella drifter än vad en vanliga människa har. Jag tror också att om ni har någon erfarenhet om patienter med down’s så vet ni också vilken typ av beteende som är vanligt, bland dem. Altså, om vi kan plocka bort det elementet som handlar om att de stackars människorna som har down’s blir utsatta i denna disskution, de följer trots allt bara det fullt naturliga i dem. För övrigt knarkar inte dessa kvinnor för att de säljer sig själva till män, de säljer sig för att de knarkar? Utan att vara allt för fördomsfull. Sen önskar jag att vi kan skilja på olika typer av förståndshandikappade. De som har down’s hamnar i en helt annan situation än någon som har en annan form av förståndshandikapp. det här är då på gränsen till nazistiskt: ”Och alla vi som har sett I en annan del av Köping vet hur mycket kärlek och insikt det finns i dem vi kallar ”förståndshandikappade”.
Jag tycker Sune kränker hela Köping med sin infantila frågeställning.” OM jag inte har missupfattat det hela. Men det är lågt att atakera en förståndshandikappad. Sen så kan det faktiskt, även om jag inte vill ha någon form av prostitution i världen, vara bra att vi moget kan disskutera saken, män, kvinnor, höger- och vänster sympatisörer, utan att folk bara kastar ut en massa onödiga kommentarer, som inte är relevanta och som inte övertygar, eller projekterar saken i nytt ljus, eller framför allt innerhåller en så kallad objektiv sanning.

Hej!
Helt rätt Hillevi, tack för ditt superba inlägg. Jag kände mig stärkt. Kampen går vidare!

Åh, mitt i prick Hillevi! Precis så som jag själv skulle ha velat uttryckt det (om jag bara kunde).

Kan inte i heller förstå att detta är en frågeställning som han vill ta upp. Självklart så är det INTE rätt! Vad är det med down syndrom som gör att man inte kan vara med en naken kvinna utan måste KÖPA tjänster från en prostituerad?! Låt sonen hitta RIKTIG kärlek i stället och låt honom få ligga brevid en naken kvinna som VERKLIGEN VILL ligga där med honom, inte för att hon är betald. Snacka om människokränking från båda hållen!

Ja du CHRIS, KAN det möjligen vara så att tekniken krånglade när jag postade min kommentar så att den därför kom med två gånger???? Knäppskalle.

Och alla tjejer med Downs syndrom?
Var får de tag på manliga prostituerade som kan sätta på dem?

…men det är uppenbarligen en mänsklig rättighet att få ha barn..det kostar väl circus 150 K att köpa en unge under sk adoptionsform…pja

Läs ordentligt vad han skriver plus läs här också http://www.foraldrakraft.se/.
Jag säger NEJ till sådant men jag blir inte upprörd för att man tar upp det.
Sedan är det också bra att man tar upp detta för det visar ju att personer med DS också är mänskliga (finns tyvärr vissa som inte tycker det, har erfarenhet så jag vet), men det hela går tyvärr ut på att hans son har en sjukdom som tyvärr kommer göra att han dör i förtid (alltså ej DS för det är ingen sjukdom han har ett obotligt hjärtfel).
Åter igen ta reda på fakta varför han skriver det han skriver.

Så här står det i det som är skrivet i Föräldrakraft:
Sören Olsson samtalar om sin son som vill
vara naken med en tjej
Idag på morgonen, den 14 februari, gästade Sören Olsson P1-morgon för att samtala kring den uppmärksammade krönika han bidragit med i Föräldrakraft nummer 1 2007. I krönikan beskriver han hur hans tonårige son berättade att han längtade efter att få vara ”naken med en tjej” och hur Sörens kompis föreslog att han skulle åka till Danmark och köpa en prostituerad till sonen.
– Först kände jag avsmak, säger Sören till P1-morgon och fortsätter, men jag gillar att fundera kring svåra dilemman och när stoltheten hade lagt sig började jag fundera kring hur långt jag skulle kunna gå för mitt eget barn.
Krönikan har väckt både positiva och negativa reaktioner, med övervikt på de positiva. Sören Olsson har själv inget svar på om det skulle vara möjligt att köpa fysisk närhet till hans son och det är inget han planerar att gå ut och göra ”research” kring. Men han hoppas att krönikan och samtalet i radion ska väcka en debatt hos föräldrar, personal som arbetar med unga och andra vuxna.
– Men kan man verkligen köpa närhet? Ska det inte även finnas kärlek med? frågade P1-morgons reporter.
– Jag frågade min son häromdagen om man inte måste vara kär för att vara nakna med varandra. Och han svarade att det var upp till de två om de behövde vara kära eller inte, svarade Sören.
Sören Olsson beskriver sedan svårigheterna med att ha en son med ett funktionshinder i tonåren som även har en begränsad tid i livet på grund av ett hjärtfel.
– I min sons fall måste vi som föräldrar hjälpa till att styra hans vardagsbestyr. Detta gäller även i kontakten med flickor. Tänk om jag skulle ringa hem till en av hans tjejkompisars föräldrar och fråga ”Ja, vad säger ni? Ska vi låta våra ungdomar vara nakna tillsammans i helgen?”, sa han.
Sören Olssons krönika sparkar igång Föräldrakrafts satsning på det tabulagda ämnet kring unga med funktionshinder och sex- och samlevnad. I nummer 3 av Föräldrakraft kommer ett Tema Kärlek genomsyra tidningen.
Jag som chefredaktör för Föräldrakraft är glad att Sören Olsson vågar plocka fram en så undangömd fråga. Idag, på Alla hjärtans dag, känns det särskilt angeläget att samtala kring våra ungdomars längtan efter närhet och kärlek.
Många föräldrar ute i landet oroar sig säkert för hur deras unga ska lyckas utforska denna hemliga och pirriga värld, med eller utan stöd. Det finns inga enkla svar på hur du som förälder kan stödja ditt barn. Men vi på Föräldrakraft vill till våren försöka gräva i möjligheterna och servera dig enkla metoder, tips och råd.
Alla oroar sig kanske inte bara för hur deras ungdomar ska kunna hitta kärleken. Det finns en annan aspekt som är viktig att plocka fram. Oron för att ungdomar ska råka illa ut, att man på grund av ett funktionshinder eller okunskap blir utnyttjad sexuellt. Det finns många exempel på hur vuxna eller andra unga utnyttjar de som kanske inte riktigt förstår vad som händer.
Därför är det viktigt att ni som föräldrar, och även personal, lär er hantera frågorna kring sex och samlevnad så att unga får en bra start i livet vad gäller relationer till det motsatta könet, eller för all del, relationer till personer av samma kön.
Vi på Föräldrakraft vill önska er alla en fin Alla hjärtans dag och hoppas att den fylls av mycket kärlek, glädje och en gnutta nytänkande…
Kasta dig in i debatten
Vad tycker du? Hur ska man stödja sin ungdom som vill uppleva kärlek och vara naken med en annan person? Skulle det någonsin kunna vara okej att köpa närhet? Skriv till mig och berätta vad du tycker!
Lyssna på hela inslaget med Sören Olsson i P1-morgon: http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?programid=1650
Sara Bengtsson
2007-02-14