Låt barnen ta risker

Min trevlige bordsgranne från Bokmässan, David Eberhard, är intervjuad i dag i Svenskans serie om vår trygghetsnarkomani. Och det är inget von-oben-trams från hans sida. Han har tvingats möta en förälders största skräck.
”En brutal ögonöppnare för David Eberhard själv var när hans första barn skulle födas. Han var 21 år gammal och hade fram till dess aldrig stött på döden. Han levde i övertygelsen att inga barn dör i Sverige. Han och hans dåvarande hustrus barn dog vid förlossningen på grund av att moderkakan lossnade. Den fruktansvärda upplevelsen förföljde honom länge. Men dottern som dog, hon som skulle ha varit 18 år i dag, lärde honom också att leva här och nu utan rädsla.”
(Det var för övrigt på bokmässan han berättade att han citerat mig i sin bok I Trygghetsnarkomanernas land, sidan 88 och 96. Läs den gärna.)