Nu finns boken ”Kärleksbarnet” ute

Jag ville verkligen inte skriva den här boken. Jag ville inte minnas hur det kändes att aldrig veta om mamma var nykter när jag kom hem från skolan. Jag ville inte komma ihåg hur det smakade av skräckblandad metall i munnen varje gång hon försökte ta livet av sig. Jag ville inte gå tillbaka in i den där lägenheten och känna lukten av utslaget vin, urin och spyor.
Beställ ”Kärleksbarnet” på Bokus eller Adlibris. Läs mer om den på förlaget Prismas hemsida. Pressfrågor? Kontakta Fanny Alsberg.
Uppdaterat 2006-09-25 kl 15.00:
Mediaklipp om Kärleksbarnet:
Expressen (25/9).
Lantz i P3 (22/9).
Aftonbladet – recension (15/9).
Aftonbladet (12/9).
Södermanlands Nyheter (11/9).
Nino´s bokblogg (11/9).
Stockholm City (8/9).
Hallands Nyheter (6/9).
Uppsala Nya Tidning (6/9).
TV4 Nyhetsmorgon (4/9).
Tidningen Ångermanland (28/8).
Metro web / Metro pdf (28/8).

14 kommentarer

All respekt till dig som vågar – trots att det måste göra vansinnigt ont att kastas tillbaka till sin egen uppväxt, och samtidigt befinna sig mitt i sina egna barns blivande barndomsminnen.

Har beställt din bok och ser fram PMot leverans med skräckblandad förväntan. Är uppvuxen med en alkoholiserad Mamma. Inte i närheten av vad jag tror du har upplevt, men ändå ett helvete! Jag beundrar dig för ditt mod!

Hej Hillevi! Måste bara få tacka för din bok, fick den igår och sträckläste ut den på en gång. Beundrar din styrka som finns där även när du tror att den inte gör det. Brukar alltid läsa allt nytt här på supermamman och skrattar alltid gott och vem kunde ana… En fuskmammas bekännelser var även självklar som doppresent flera gånger förra året! Fantastiskt att man kan klara sig ut på andra sidan från allt du varit med om och göra det till styrka. Jag följer med spänning vad som händer i framtiden och ser fram PMot nya kåserier, krönikor och böcker!
Stor kram på dig!
Lotta

Tack Hillevi!
Stängde in mig i sovrummet med din bok och våndades med Irmeli och hennes upplevelser. I somras satt min Mamma på bänken vid Ribbans lekplats och vakade över sina barnbarn. Bara för några år sedan höll hon på att supa ihjäl sig…. Man skall vara rädd om livet och de sina. Chapeau till dig som vågade berätta din historia!

Ska köpa och läsa den ASAP – den ligger på min önskelista hos Bokus. ÄR lite rädd för att känna igen mig för mycket, och ser fram PMot att få känna igen mig en del.
Kram!

Men vänta nu, det var ju din rörande krönika/kolumn jag läste på spårvagnen häromveckan. Jag kom till jobbet alldeles tårögd och bestämd, den boken ska jag köpa. Ser fram PMot att läsa den! Du uttrycker dig fantastiskt bra.