Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Jamen dåså! – Hillevi Wahl

Jamen dåså!

Familjen har hittat ett nytt söndagsnöje. Att åka på bakluckeloppis. Och det är precis vad det låter som. Folk kör dit sina bilar och säljer grejer ur bakluckan.
Förra söndagen var de i Brottby, strax utanför Åkersberga.
De hittade lite leksaker och en flytväst, men kläder var det sämre med. Det var så att säga rätt taskig kvalitet på det mesta.
”Jag förstår inte hur folk kan med att sälja sina urtvättade gamla t-shirts”, muttrade modern på vägen hem.
Då trodde hon mer på bakluckeloppisen i Siggesta gård på Värmdö. Där sålde de säkert lite snajdigare kläder.
Och visst. För det första låg det en helt bizarr minigolfbana precis bredvid som fick storebror att göra hoppsansteg av lycka. Banan var som ett legoland utan lego – men med skärgårdsbåt och gammalt stenhus som man fick putta bollen igenom och en sjö och en minibunker och… modern kände att skulle sonen någonsin bli golfproffs så vore det tack vare det här.
Loppisen gick inte av för hackor, den heller. Märkeskläder rakt av. Hon fyndade hela vinterkollektionen till barnen för några hundralappar och leksaker för några tior. Precis sådana där som de hade letat efter! Och i ena hörnan hittade hon stenströmsskjortor för några tior och fick en fin väska från ordning&reda på köpet.
Modern log mot backlucketanten.
”Ja, jag sa just det till min man att på Värmdö där finns det säkert mycket bättre och finare saker. Jag förstår inte hur folk kan med att sälja sina urtvättade gamla t-shirts på loppis…”
Tanten skruvade lite på sig.
”Ja, jag säljer ju mina gamla t-shirtar här… för en krona styck.”
Modern skämdes en stund. En liten stund. En mycket liten stund. Sedan började hon fingra på tröjorna.
”Jaså, en krona styck. Jamen, dåså, då tar jag allihop.”

Bakluckeloppis Siggesta Gård
Äventyrsgolf Siggesta Gård
Brottby bakluckeloppis

4 kommentarer

Bakluckeloppis är ju jättekul för att det är mycket vanligt folk som säljer! Jag tycker det är charmigt med sådana som den i Brottby också, just för att det är så varierat utbud. Förra året köpte jag en gammal Diorväska för 30 spänn som sen visade sig vara värd runt tusenlappen!

Visst bakluckeloppis är kul själv säljer jag mitt flytt lass delar av det jag ahr varit på alla nämda även Rotebrodrive in marknad och loppis som jag gillar bäst
Nya sääsongen 1 maj 2008 fram till septemper
det är ordning och reda samt en mycket lyxklassig service
åk dit och koll
mvh Sture