Författaren och journalisten Hillevi Wahl: årets opinionsbildare 2015

Författaren och journalisten Hillevi Wahl var i Almedalen på Gotland för att föreläsa hos Blå Bandet.
Hillevi mottog Blå Bandets utmärkelse för årets opinionsbildare 2015, det så kallade Oskar Eklund-priset.

Motiveringen lyder:
Med en entusiasm och värme pratar Hillevi Wahl om svåra ämnen. Denna kombination gör att hon får människor att lyssna på hennes egna erfarenheter av missbruk hennes budskap om att lyssna på barnen stämmer väl in på det Blå bandet arbetar för. Att uppmärksamma de barn som växer upp i familjer med risk eller missbruk. Hillevi har en glädje som lätt smittar av sig, vilket gör att det blir lätt att lyssna på henne samtidigt som det finns ett djup i det hon säger och som berör känslomässigt. Genom att hon även är duktig på att skriva har det blivit flera böcker i skilda ämnen, oräkenliga krönikor i flera skilda tidningar. I Blå bandet medverkar Hillevi med föreläsningar och samtal, samt artiklar i våra tidningar. Detta gör att hon når många människor och är en viktig och värdefull opinionsbildare.

Läs tidningen Accent: Hillevi Wahl har tilldelats Blå Bandets utmärkelse ”framgångsrik opinionsbildare”

 

Jag fick pris! Som årets opinionsbildare. Med makalöst fin motivering. #medberoende #almedalen #överraskning #blåbandet

A photo posted by @hilleviwahl on

På allmän begäran: Motiveringen! #oskareklundpriset #åretsopinionsbildare #blåbandet #almedalen

A photo posted by @hilleviwahl on

Det går inte att kommentera längre.