Cee om att vara äckelmagad

”Jag testade en helg att jobba inom demensvården, eftersom jag verkligen behövde ett extrajobb. Jag gjorde mitt bästa för att klara av det och komma över min känsla av ”äckelmagenhet”, att det var något som skulle övervinnas… Jodå, jag ”kom över” det. Genom att fullkomligt stänga av all PMpati och erkännande att det var människor jag jobbade med. Jag var tvungen att bli en maskin för att inte kräkas. Jag mådde så illa att jag efter en dag på jobbet höll på att spy när jag själv behövde gå på toaletten, eftersom jag nu upplevde allt med den kroppsfunktionen som så äckligt.
hälsningar Cee”

Svar: Men exakt vad är det som är så äckligt med kroppsvätskor? Det är ju fullkomligt naturligt. Annika Lantz får tydligen inte säga att hon har mens i radio, för det är för äckligt.
Det låter som en fobi hos dig, och många andra. Kanske dags för lite terapi för alla som tror att mensblod är blått och att somliga av oss har en fallenhet eller begåvning att torka rumpor.

7 kommentarer

Att vara äckelmagad är inget man väljer, det är faktiskt jobbigt, snobbigt ha ha. Ja kommer från socialrupp 4, snobbig är det sista jag är. Cee har rätt. Mina barns kroppsvätskor klarade jag av pga kärlek. Men alltså att man blir mer PMpatisk av att jobba i äldrevården tror jag inte, minns en kille som sa til mig efter en sommar i Hemsjukvården, ja är man inte pensionärshatare så blir man sa han. Vidhåller att inte alla passar i vården, min 95-åriga mamma har 4 besök av Hemvården per dag och hon och jag märker allt för ofta att en del inte alls passar i detta yrke. Framlidne Maj Fant kom fram till samma, läs hennes bok Mamma till sin mamma.

Svaret på frågan: ”Men exakt vad är det som är så äckligt med kroppsvätskor?” är inte så genomtänkt. Det är lite som att fråga en spindelfobiker vad som är så farligt med spindlar… Jag, som äckelmagad kan bara svara att det luktar äckligt och ser äckligt ut och får mig att få kväljningar. Klarar inte heller svavelstank utan att vilja spy. Man är väl olika känslig, helt enkelt? Finns säkert folk som kan träna bort det men jag känner två personer som tappert bytt blöjor på sina barn medan de stillsamt spytt i handfatet bredvid. Samma grej med både andra och tredje barnet.
Sen vill jag tillägga att jag gillar din blogg och dina skriverier jättemycket (även om det var väldigt länge sedan jag var här sist) och tycker att du verkar klok på typ en miljard sätt – ville bara göra min röst hörd i den här frågan eftersom jag kände mig lite träffad och orättvist anklagad. 🙂

Ja, kärlek övervinner att vara äckelmagad. Kärlek till sitt barn t ex. Vill jag ha folk som arbetar med vården som inte har kärlek till sina medmänniskor, de de vårdar? För somliga är inte lämpade att vårda, somliga älskar inte sin nästa, och då är det en ynnest om de är medvetna om detta och undviker yrken som kräver detta. Jag tror dock att äckelmagenheten är en ursäkt, ej skälet. Men om de behöver detta som ursäkt för att de inte orkar vara sanna medmänniskor, då får de väl använda det som skäl hellre än att inte behandla de behövande med den kärlek och respekt de behöver i vården.
Jag är själv rejält äckelmagad, kräks själv efter att ha städat upp kattens kräks. Men då jag jobbade i hemtjänsten i några år vid tidiga 20-års åldern var det inte med i bilden. Jag var för fokuserad på att ta hand om den bräckliga utsatta individ som jag hade framför mig för att bry mig alltför mycket om min egen mage…

Noterar intresserad att du fortfarande fokuserar på att min upplevelser är ”fel” istället för att besvara frågan:
Då tar vi det igen:
varför tycker du att gamla människor fötjänar att vårdas av människor som måste stänga av PMpati och känslor för att klara av det? och skulle du accceptera att dina barn vårdades på samma premisser på dagis?
Jag hade inga problem med mina egna kroppsvätskor innan jag tog ett vårdjobb. Jag tror inte att mensblod är blått. Om det känns bättre för dig så kan vi låtas att jag tror det och säga att jag har en jättefånig fobi. frågan är fortfarande varför du anser att jag ska utnyttja äldre människor i beroendeställning till att ”bota mig” från den?