#50-lopp nummer 27: Straffrundan

IMG 2879

Springskytte. Det låter ju heltokigt. Räcker det inte med att behöva springa, liksom. Men jösses så roligt det var!
Jag tog med mig hela familjen för att springa Straffrundan på Östermalms IP.
Tävlingen är tänkt att vara startskottet för en ny och spännande motionsform för hela familjen, både motionärer och elitidrottare. Till skillnad från skidskytte så kan sporten utövas året runt.

IMG 0002
Vi var ett hundratal nyfikna och smått nervöst kom smygandes till instruktörerna för att få provskjuta. Före start fick vi också en genomgång av reglerna – för ingen av oss visste heller riktigt hur det skulle gå till.
Så här var det upplagt:

Arenan

Själva tävlingen bestod i fem löprundor på 800 meter genom skogen vid Östermalms IP. Vi startade i hockeyhallen och sprang ett varv, spurtade in i hockeyhallen, blev tilldelade en skjutbana, kastade oss ner på magen och laddade gevären och sköt fem skott.
Gevären var elektroniska med exakt precision, det blev alltså inga rekyler, inga kraftiga skott och inga hylsor på marken. Och ingen kunde skadas. Himla bra.
För varje bommat skott fick vi springa en straffrunda på femtio meter inne i hockeyhallen. (Det fanns ingen is kvar, för den som undrar).
Efter eventuell straffrunda, eller direkt efter fem träffar så var det bara att kuta ett 800-metersvarv i skogen igen och göra samma procedur när man kom in till varvning vid skjutbanan.
Sista gången vi sprang in i arenan, så var det bara att sprinta direkt in i mål.
Sammanlagda sträckan blev alltså 4 km – plus eventuella straffrundor. Max antal träffar var 20 – och jag sköt 17! Med hög puls! Och då hade jag fått springa med sjuåriga Lykke på ryggen ett varv och tröstat gråtande barn ett annat så mina känslor och flåset var all over the place.
Mina NMT-kompisar var väl representerade och tyckte precis som jag att det var sjukt roligt. Varje gång det lyser grönt för träff blir man helt euforiskt lycklig, och så lätt det var! Jag kände mig som värsta prickskytten när jag laddade om och tryckte av. Utanför ishallen kunde vi också testa pistolskytte. Där sköt vi fullträff på fullträff.

IMG 2844

Så vad säger vi: Springskytte är verkligen en pangsport och Straffrundan var en fullträff!

IMG 2835