#50-lopp nummer 28: Vårruset Göteborg

IMG 2936

Vårruset i Göteborg slog alla rekord. Drygt 12 000 tjejer sprang genom vackra Slottsskogen, som jag faktiskt tycker påminner en hel del om lummiga Central Park i New York.
Vädret var vackert men rekordblåsigt. Två arrangörstält blåste sönder och en tjej fick en vajande reklamflagga i ansiktet och läkare fick tillkallas. Dramatik, men ingen blev allvarligare skadad, tack och lov.
Kön till chokladhjulet var längre än någonsin och rekordmånga skickade in selfies och taggade instagrambilden med #vardagspuls och #göteborg. Bra där, Göteborg!
Själv hade jag en rekordkörig dag. Min dotter Lykke fyllde sju år och jag hade suttit uppe halva natten innan och dekorerat en tårta och slagit in paket. Efter fem timmars sömn fick jag hoppa upp för att fira min fina tjej med puka och fanfarer och dessutom hinna med en radiointervju med P4 Radio Göteborg. Resultatet kan ni höra genom att klicka här.

Sedan var det fem timmars bilresa till Göteborg, vilket inte gjorde mig piggare – och väl i Slottsskogen försökte fixa inför mitt livs första livesända skype-intervju med Vardagspuls i TV4. Det gick väl sådär. Men stämningen var på topp bland de tolvtusen löparna – alla dansade som på världens största disco medan Friskis & Svettis värmde upp.
När starten gick jag sprang iväg som en yr höna. Jag kan mycket väl ha sprungit rekordlångsamt och det var rekordtrångt i ledet. Så jag hann inte njuta så mycket av skogen och parkerna som jag skulle ha önskat. Jag försökte mest se så jag inte trampade ner någon eller blev nedtrampad själv.
Men så där är det. Ibland har man inte riktigt med sig huvudet och ibland har man inte riktigt med sig kroppen. Då får man jobba med det man har.
I dag hade jag en rekordyr höna med mig. Det gick faktiskt det med. Tack Göteborg!

IMG 2925