Fira dina segrar!

897 10152511644188357 618762662 n

2013 har inte varit mitt bästa år, långt därifrån. Framför allt har jag varit märkligt sjuk och trött. I mitt huvud har jag tyckt att det har varit ett bottenår. Jag har inte kunnat träna och varit sur och grinig. Även på jobbfronten var jag tvungen att dra ner på tempot och ibland har det känts som om jag inte har fått n-å-g-o-n-t-i-n-g gjort, alls.
Men nu, när jag gör bokslut över 2013, så ser jag att jag trots allt har:
* Skrivit en ny bok, ”Allt sitter i huvudet” (kommer i januari).
* Skrivit en barnbok (kommer i juni).
* Gett ut 13 gratis e-böcker som alla låg på i-tunes tio-i-topplista.
* Skrivit ett 50-tal krönikor
* Fått privilegiet att göra ett 20-tal roliga föreläsningar och moderatoruppdrag – och lärt mig massor av all nya människor jag träffat på vägen.
* Haft en underbar Bokmässa-upplevelse, där jag fick höra att mina böcker förändrat livet för läsarna. Guld!
* Sprungit BAMM 2013, en av Sveriges tuffaste fjällmaraton
* Sprungit så många lopp så jag har tappat räkningen på dem
* Fått ett fantastiskt stipendium!

Dessutom har jag hunnit med att träna, göra intervjuer, tagit hand om min familj och uppfostrat en liten valp. Så det där med att jag inte har gjort någonting kan vi nog stryka, eller hur?
I stället ska jag sätta mig ner nu och fira mina segrar. Det är så viktigt. Våra segrar är en hävstång mot framtiden. Det är inte skryt som luktar illa, det är att befästa att vi banne mig har gjort många bra saker i år och kanske de senaste tio åren, som ger resultat nu. Sann mammalycka fick jag exempelvis härom dagen, när åttaåringen kunde pricka in alla svenska landskap på en minut och tioåringen berättade att han har en läshastighet som ligger över gränsvärdet för niondeklassare! Då måste jag ha gjort någonting rätt, eller hur?

Våra segrar är en språngbräda mot nya utmaningar. Eller gamla. Så – tänk efter en stund och njut av sötman – vilka segrar vill du fira inför det nya året?

3 kommentarer

Du har så rätt och precis så väljer jag också att se på åren som passerar. Men för min del så tror jag att 2013 varit ett av de bästa åren i mitt liv faktiskt. Allt har varit så otroligt fantastiskt. Gott slut fina Hillevi och Gott nytt år!

Så härligt att höra. För många har det varit ett kämpigt år, det vet jag. Vad sådant beror på, att så mycket jobbigt kommer på en gång, det vet jag inte. Men det är skönt att höra de positiva berättelserna, som balans. Jag gläds verkligen med dig, Marlene.