Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 15 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 15 december

”1989 är systrarna Linda Skugge och Sigrid Tollgårds första gemensamma roman. En spänningsroman, en kärlekshistoria och en kärleksförklaring – men framförallt en berättelse om skillnaden mellan att leva eller att bara överleva.” Så står det på Piratförlagets hemsida. Jag har alltid gillat och beundrat Linda Skugge. För hennes briljanta penna, för hennes stora mod, hennes ständiga ifrågasättande och känsla för sin tidsanda. Hon har alltid krafsat i det såriga, i som svider och skaver. Hon kan bara inte låta bli. Och jag tror världen behöver fler som krafsar och aldrig ger sig.
1989 kan nog läsas på lika många sätt som det finns läsare. Det är en vackert suggestiv berättelse med många tidsreferenser. Och jag skulle önska att många hittade in i denna relationsroman. För vi är många som grubblar över just det, över skillnaden mellan att leva eller bara överleva.
Det kanske är dags att även vi börjar krafsa lite?

1989 inb low
Titel: 1989 – leva eller överleva
Av: Linda Skugge och Sigrid Tollgård
Förlag: Piratförlaget
Cirkapris: 175 kronor

”Det börjar vårvintern 2013 då två systrar får veta att deras mamma Wenche bragts om livet. Eller så börjar det mycket tidigare, då en människas längtan efter frihet lämnade så många spår i andra människors liv. Eller kanske börjar det 1989? Så många försvann det året. I snön. I musiken. I spriten.
1989 är också året då familjerna som vanligt samlats för påskfirande på Optun, det lilla pensionatet i den vackra Gudbrandsdalen i Norge. En helg som kommer att förändra livet för dem alla.
Kanske är det en spänningsroman där ett dödsfall hänger ihop med det förflutna och ger eko till en annan tid. Eller så är det en kärlekshistoria där flickan och pojken kommunicerar via musiken. Möjligen är det en kärleksförklaring till böcker och musik. Framförallt handlar den om skillnaden mellan att leva eller att bara överleva.”


Här kan du köpa boken från Bokus.

Här kan du köpa boken från Adlibris.