Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 14 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 14 december

Martina Montelius är inte som andra och det har hon aldrig varit. Tack och lov. Just nu kan ni se henne charma hela svenska folket i På Spåret, där hon blir lika barnsligt glad varje gång hon minns någonting. Till vardags är hon Teaterdirektör och konstnärlig ledare på Teater Brunnsgatan 4. Hon jonglerar med språket och dramatiken som bara den kan som har levt hela sitt liv med teater och litteratur. Martina Montelius är ett naturbarn, hon är som ett tomtebloss i en onepiece. Och hennes hyllade romandebut Främlingsleguanen är lika brilliant som den är galen. Ni måste läsa! Man blir glad och hittar en skön genväg tillbaka till barnet i sig.

9173898074

Titel: Främlingsleguanen
Av: Martina Montelius
Förlag: Atlas
Cirkapris: 139 kronor.

”Några månader har gått sedan barnet sade upp sig från dagis. Inga formulär fanns att fylla i, det var bara att öppna grinden och gå hem. Personalen har inte vidtagit åtgärder. Femåringens upphovsmän är spår- löst försvunna,
alla rum ilägenheten tillhör barnet nu. Men här och var finns pengar gömda, och chokladkex är mättande. Ledsagad av sin tysktalande leguan ger sig barnet ut på upptäcktsfärd bland höghusen och människorna i kranskommunen.

Främlingsleguanen är en skälmroman om att vara helt ensam i världen och om det vakuum som bildas när sorgens orsak har hunnit driva för långt ut i de gröna vattnen.”

Här kan du köpa boken på Bokus.
Här kan du köpa boken från Adlibris.