Bokjulkalendern: 16 december

Törnrosens nyckel är ett magiskt vinteräventyr. Klassisk fantasy, sa någon. Jag har lite dålig koll på just fantasygenren, men vi älskade den här boken oavsett. Den var perfekt som högläsning vid läggdags för alla tre barnen, fem, åtta och tio år. Vi vuxna njöt av det vackra poetiska språket och de spännande figurerna. Även vi vaggades till sömns och drömde vackra drömmar. En bra julklapp till hela familjen.

Tornrosens nyckel
Titel: Törnrosens nyckel
Av: Tone Almhjelm
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 109 kronor

”Följ med på ett svindlande vinteräventyr i det magiska landet Sylver. En riktig bladvändare som har allt man kan önska av en roman: äventyr, vänskap, magi och färgstarka karaktärer – en blivande klassiker i samma anda som Narnia och Guldkompassen!
När ett mystiskt paket anländer till familjens hus, vet Lin att det måste vara till henne. I paketet finns en nyckel som visar sig kunna öppna en hemlig dörr i källaren. Hon ramlar rakt ut i ett snöigt, magiskt land med evig vinter, vars invånare är gamla älskade husdjur. Det enda sättet att återvända till vår värld är att hitta den försvunne vinterprinsen och rädda landet Sylver före midnatt. Men det är inte alla i vinterriket som vill att den försvunne prinsen ska hittas …
Törnrosens nyckel har allt man kan önska av en roman för för alla fantasyälskare: En fiffig och originell huvudperson och en resa till en värld fylld av fantastiska varelser och mystik. En magisk värld som man vill stanna kvar i eller återvända till många gånger.”

Här kan du köpa boken från Bokus.
Här kan du köpa den från Adlibris.