Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 13 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 13 december

Även mycket små personer kan ha stora tankar. Det vet alla vi som känner en femåring. Min Lykke tänker mycket. Och stort. Just nu undrar hon mycket över det här med att världens faktiskt fanns innan hon fanns. Märkligt tanke.
På bokmässan plockade Karin Schyffert, min barnbokstipsarfavorit fram den vackra boken Innan jag fanns av Petrus Dahlin och med illustrationer av fantastiska Maria Nilsson Thore.
Lykke fullkomligt älskar den. Hon pratar i timmar om bilderna. Ser nya saker, hittar på nya berättelser. Nu har vi tagit med den till förskolan för att hennes kompisar ska få ta del av denna bokskatt.

9789163873553 large innan jag fanns

Titel: Innan jag fanns
Av: Petrus Dahlin och Maria Nilsson Thore
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 110 kronor

”Var kommer vi ifrån? Och var fanns vi innan vi kom hit? Systrarna My och Py fantiserar om sin plats i universums oändlighet, om stjärnvindar och rymdbebisar och vad som händer när man inte längre finns. En tänkvärd, vacker och svindlande saga av bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore och Kalle Skavank-författaren Petrus Dahlin.
En vinterkväll åker My och Py med morfar till landet. My har varit där förut, men inte Py. Morfar och storasyster My var nämligen där innan Py fanns. Men var fanns hon då? Kanske i rymden, föreslår My. Eller så var hon ett pyttelitet hål, mindre än ett dammkorn.
Det är visst inte så lätt att klura ut var man kommer ifrån – eller vad som händer efter man har funnits för den delen. Morfar är ju gammal, kommer han att skrumpna ihop till ett litet frö och bli en stjärna i rymden när han dör?
Medan My och Py hjälper morfar att bära in ved till brasan fortsätter tankarna och frågorna att komma. Då är det tur att de har ved så att elden kan brinna hela natten, och lite längre ändå. Kanske i evigheters evigheter?
Från ett vardagligt perspektiv bjuder ”Innan jag fanns” in både små och stora läsare att fundera kring vår plats i ett svindlande stort universum. Och bara så att du vet: Det är trots allt viktigare att fundera och ställa frågor än att få svar.”

Här kan du köpa boken från Bokus.
Här kan du köpa boken från Adlibris.