Bag-in-box-mammorna

Alltombarn.se – och Vi Föräldrar – har en artikel om bag-in-box-mammorna som bara blir fler och fler.
Hela artikeln hävdar att ”det är alls inget farligt med några glas vin…”. Vad de nu bygger den vetskapen på. Har de ens pratat med några barn?
Fast på slutklämmen kommer det i alla fram, genom en mamma:

”Men jag kan inte låta bli att fundera på om det inte dricks lite för mycket vin? Tanken slog mig när Adrian en kväll sa: ”Mamma, kan inte vi få läsk?” Jag svarade att absolut inte, läsk blir det bara på helgerna. Då sa Adrian att han tyckte att varje gång vi vuxna dricker vin, så ska de få läsk. När jag svarade att det ju då skulle bli alldeles för mycket socker, väckte det en tanke hos mig. För tänk om jag skulle hälla upp lika mycket sötad dricka till barnen som vi dricker vin…”

2 kommentarer

Ja, min mamma drack tills hon dog. Bland annat bag-in-box-viner slank ned. De flesta möter ett bättre öde, men några av dessa mammor (5%?) kommer tyvärr sluta på samma sätt.
Jag gillar inte moraliserande kring alkohol. Men jag tycker vi borde sluta glorifiera vindrickandet, bums.

Läste för en tid sedan i samma tidning (aftonbladet alltså) att en undersökning (USA?) visade att barnen tog skada av föräldrarnas drickande om dom drack för att döva sig och glömma. Drack dom däremot för att det var fest och dom var glada tog barnen inte skada. Precis vad jag själv tror. Barnen tar ingen skada av att föräldrar i en välfungerande familj ngn gång då och då vill ha ett par glas till middagen men dricker föräldrarna för att det varit jäkligt på jobbet, dom vill glömma etc då är det nog inte så roligt för barnen, då fungerar familjen troligen inte helller på ngt plan. När mina barn var små fanns inte bag in box, vin drack vi ytterst sällan, under 10 års tid drack min man inte alls, han ville visa solidaritet med dom som hade problem. Själv växte jag upp med en pappa (adoptiv) som drack för mkt och av fel orsaker, mkt tråkigt.