Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 4 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 4 december

Jag fick tipset av en kompis, Karin Schyffert, på Bokmässan: Sjuåringen kanske gillar Nelly Rapp. Fram tills dess hade sjuåringen inte gillat någonting. Åtminstone inte i läsväg och framför allt inte om han måste läsa själv. Bokstäverna hoppade omkring så förfärligt och han fick ont i huvudet.
Men så kom jag hem med den första boken om Nelly Rapp, Monsterakademien av Martin Widmark. Och sedan dess är ingenting sig likt. Sjuåringen, som nu har hunnit bli en åttaåring kan inte sluta läsa. Åtminstone inte om Nelly Rapp. Han läser ut en bok på två dagar och sedan får jag och Gunnar fara som skållade råttor över Storstockholmsområdet för att hitta de andra böckerna i serien på biblioteken.
Den senaste boken om Nelly Rapp heter Vampyrernas bal och den säger åttaåringen är den bästa av alla.
Varför?
”Den är rolig och spännande!”
Finns det något bättre än läsglädje hos ungar? Dessutom läsglädje man kan fylla på med hela tolv böcker?

9789163874536
Titel: Vampyrernas bal
Av: Martin Widmark och Christina Alvner
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 103 kronor

Nelly Rapp har lärt sig att klara av monster och andra farligheter med hjälp av Lugn, Lärdom och List. Men räcker monsteragenternas ”tre L” om man som Nelly här försöker göra sig hörd i det internationella vampyrvalet?

Den viktigaste händelsen på flera år närmar sig för monsteragenterna: vampyrernas presidentval! Valet står mellan viljestarka Elena som kräver ”fritt blod åt alla” och fridsamme Rauf som vill att de fortsätter att hålla till bland skuggorna för att tillsammans skapa ett bättre vampyrliv.
Om Elena vinner får människorna en mycket farligare värld. Nelly tilldelas det svåra och farliga uppdraget att försöka förhindra detta!

Hon nästlar sig in på slottet i Estland där valet ska äga rum. Förklädd gör Nelly sin entré som Islands enda vampyr! Och hon måste övertyga vampyrerna om att det är Rauf de ska rösta på. Men hur ska lågmälde Rauf kunna slå högljudda Elena? Det finns väl inga vampyrer som nöjer sig med att vara snälla och solidariska, enligt Rauf, om de kan få den makt och ära som Elena lockar med? Plus hennes extra bonus dessutom: en läcker gosskör i Wien att sätta tänderna i … Eller?

Du kan köpa boken på Bokus här.
Du kan köpa boken på Adlibris här.