Krönika om kaoset på fritids

Min krönika till morgondagens Metro finns redan på nätet. I dag handlar den om fritids – och att det går uppemot hundra ungar i varje grupp.
Under rubriken Vem vill vara ensam med trettio ungar? skriver jag bland annat:

”Jag har redan börjat få ångest för att min femåring snart ska kastas in i detta kaos. Vågar man ens lämna sina barn där? Många föräldrar jag pratar med blir närmast chockade när de kommer och ska hämta sina barn. Ljudnivån skulle ge vilken vuxen människa som helst tinnitus. Hade det varit en arbetsplats för vuxna skulle skyddsombuden genast stänga den. Men för barn – och fritidsledare – är det tydligen alldeles acceptabelt. Liksom att det ständigt pågår konflikter som pedagogerna inte hinner hålla koll på.
”Det är knappt man vågar gå på toaletten”, säger en fritidsledare.

Hur är det på ert fritids? Berätta!

3 kommentarer Skriv en kommentar