Kolla vilka snygga hjärtan…

526480 424933184251833 1682999360 n

… de har gjort på Tjejhuset i Södertälje. De gjorde gipshjärtor som dekorerades med decoupage,tidningar, pärlor, glitter. Om det är fler än jag som inte vet vad decoupage är, så läste jag följande på Wikipedia:

”Decoupage – eller pappersservett-teknik – är en gammal teknik för dekoration av vardagliga föremål med hjälp av vackra pappersbilder och motiv. Decoupage är känt sedan 1700-talet i Italien. Ordet découper är franska, och betyder helt enkelt att klippa ut.
Man kan dekorera alla möjliga saker med decoupage, helst gör man det med pappersservetter, men man kan även använda sig av presentpapper, rispapper och bokmärken. Tidigare, när pappersprodukter var dyra och sällsynta, användes målningar, tyg eller tapeter. Dock är det så att ju tunnare papper man använder, desto finare resultat får man.
Man klipper eller river ut det motiv man vill använda och använder sedan olika lacker för att montera det på diverse föremål. Man kan decoupera på tyg, porslin, glas, zink och plåt, sten, trä, spånkorgar och papper. Beroende på vad man vill dekorera använder man olika lack.”

Lördag 23 februari ska jag till Tjejhuset och berätta om mitt eget Experiment. Det berättar jag mer om i nästa blogginlägg.