Hetsjakt på männen igen?

Det är för sorgligt. En misstänkt våldtäkt på ett dagis i Västerås. Och genast så blir det hetsjakt på männen inom barnomsorgen igen. Linda Skugge kommer säkert att skriva att ingen man får byta blöja på hennes döttrar på dagis och sedan är det kört. Snälla alla ni underbara män som arbetar med våra barn. Ni är fantastiska. Ni behövs. I synnerhet när det är så många barn som har pappor de aldrig får träffa.

5 kommentarer

Så bra att du tar upp det här Hillevi! Jag blir helt enkelt livrädd för den värld våra barn kommer att leva upp i när män som arbetar på dagis inte får vara ensamma med barn/byta blöja/torka stjärten vid toabesök p.g.a rädslan för övergrepp (så var det i Norge för ett par år sedan, vet inte hur det är nu). För vilken bild ger det
1. till flickorna – ’Alla män är potentiella våldtäktsmän. Du vet vad du har att förvänta- var rädd!’
2. till pojkarna – ’Alla män är potentiella våldtäktsmän. – en vacker dag blir du man – Du vet vad du har att förvänta…’
Den här rädslan är så FARLIG!

Jag håller också med, men samtidigt är jag skiträdd att min egen dotter ska råka illa ut.
För tyvärr står det ju inte pedofil i pannan på förövarna.
Och man ska inte glömma, att det begås övergrepp av kvinnor också! Men det talas det sällan om.

Trevlig läsning i dessa tider. Har själv som man hela tiden blivit förbannad på män som utför sexbrott mot kvinnor. Nu känner jag mig själv drabbad trots att jag aldrig antastat eller på annat sätt förstört livet för någon kvinna. INTE BRA.