Matig ugnsomelett med bacon och grönsaker

Cathrine Schück bjuder på lite fredagsmys, som funkar lika bra på måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag eller söndag: Matig ugnsomelett med bacon och grönsaker.

Hon påpekar lite smart att omeletten funkar utmärkt även som lunchlådemat. Gör då hela omeletten färdig hemma, gärna kvällen före, och ta med i metallfolieformen som den är bakad i. Dessa har ofta bra förslutningsmöjligheter, med bra lock. Pröva gärna att göra den med rökt lax i stället för bacon, det blir också jättegott!

4 portioner
200 g rökt fläsk i tärningar
550 g fryst grönsaksblandning
4 ägg
1 dl riven ost, gärna Västerbotten
3 dl vispgrädde
smör till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång, ugnsfast form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Stek fläskbitarna knapriga och låt rinna av. Fördela fläsktärningar och grönsaksblandningen (det går bra att ta den direkt ur frysen) i formen. Slå på äggvispet och grädda i 200 grader i 20 minuter.
Denna ägglåda kan förändras i det oändliga. Byt ostsort, byt grönsaker eller byt ut fläsk/bacon mot lax eller skinka. Allt blir lika gott!

BETYG:
Gunnar: 4. ”Gott, men synd att killarna inte gillar röran. De är fortfarande misstänksamma mot grönsaker.”
Hillevi: 4. ”Rätt gott, lätt att göra, men jag föredrar knaperstekta grönsaker, av någon märklig anledning.”
Elliot: 4. ”Jag gillar inte när allt blandas ihop sådär. Jag tycker mest om bacon och äggröra.”
Movitz: 0. ”Jag vill inte ha de där grönsakerna, det såg inget gott ut!”
Lykke: 3. ”Jag gillade det, faktiskt. De där gröna bönorna tycker jag om. Inte broccolin. Förut tyckte jag om broccoli. Förut.”

Lämna ett svar

Required fields are marked *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.