Anna – veckans NMT:are!

Jag har funderat mycket på det här med varför så många tror att man måste vara vältränad innan man kommer till Nordic Military Training. Det är ju så konstigt, som om man bantar ner sig innan man går till viktväktarna.
Och jag tycker det är så synd, för jag tror att det är just för de helt otränade som NMT kan göra mest skillnad. Inte minst för alla kvinnor. Det har jag bland annat skrivit om här.
Så för att visa att det är helt vanliga människor som tränar NMT och har så himla kul, precis som jag, så har jag tänkt att utse Veckans NMT:are, med korta miniintervjuer.

Och ta-dah, här är den första.

Hej Anna Enochsson, 43, varför började du på NMT?
”Haha, det har jag nästan glömt. Jag tror det var en kompis som fick med mig.”

Hur mycket tränade du innan du började på NMT?
”Ingenting alls! Absolut ingenting. För tio år sedan tränade jag lite grand, du vet, på ett vanligt gym. Det var det där klassiska att jag köpte ett gymkort och det höll kanske två månader, sedan tyckte jag att det var tråkigt och lade av.”

Varför är det så kul med NMT?
”Det är så socialt. Helt fantastiskt, faktiskt. Ja, men det är det! Den här gemenskapen, att man kommer varandra så nära. Egentligen är det konstigt, för vi får ju inte prata med varandra i ledet, men ändå, vi känner varandra så väl – det är häftigt. Och det är en helt ny erfarenhet för mig. Skitkul!”

Vad har du för målsättning med NMT?
”Att ha kul och gå ned i vikt. Och bli av med min värk i rygg och axel – och all den värken är redan borta, den försvann meddetsamma när jag började träna.”