Orolig över drickandet?

100 000 stockholmare dricker alldeles för mycket. Det är ungefär lika många som har pollenallergi. Men till skillnad från allergikerna så får bara en av tio med alkoholproblem behandling, och oftast inte förrän allvarliga sociala eller hälsorelaterade konsekvenser är ett faktum. Därför genomför Stockholms läns landsting nu en stor satsning, så att fler kan få hjälp att ändra sina alkohol(o)vanor i tid.

För att nå fler med problem öppnar landstinget den 9 sept en ny beroendemottagning på Riddargatan 1 i Stockholm. Syftet med mottagningen är att nå fler i gruppen som inte är utslagna utan som lever under stabila sociala förhållanden. Mottagningen kommer att erbjuda kontakt med terapeut, läkare och sjuksköterska och man kommer också att ha en internet-sida där patienten själv kan göra olika tester.
Läs mer på www.riddargatan1.se

1 kommentar

Tycker att det låter fantastiskt bra! Hoppas att fler landsting följer efter och jag hoppas det är okej för anhöriga också att kontakta mottagningen.