Skulle ni vilja ha en berusad barnvakt?

Skulle ni tycka att det var okej att barnvakten var berusad? Eller att personalen på skolan var berusad? Och hur är det, tycker ni att det är okej att förskolefröknar sitter och pimplar lådvin bland ungarna?
Nej, nej, nej!
Eller hur.
Men varför är det då så många som tycker att det är okej när föräldrar dricker, festar och pimplar vin när barnen är med?

Det var en stor fråga som kom upp i Örebro – och den är väldigt tänkvärd.

2 kommentarer

Det är inte ok att ”festa” och ”pimpla vin” när barn är med, därför lämnar vi barnet till farmor och farfar en gång per år och har en barnfri fest. Inte för att vi vill dricka oss berusade, utan för att barn inte ska vara med på fest där vuxna dricker mer än ett glas vin. Däremot tycker jag att det är ok att vi ibland tar ett glas vin till maten (jag tar ett halvt…) och alltså dricker så lite att vi inte blir märkbart påverkade. För jag tycker inte att man måste bli nykterist bara för att man fått barn. Men barnen ska inte behöva märka att föräldrarna blir annorlunda och ”konstiga”.

Men det var intressant att så många blev så provocerade av DN:s Insidan-artiklar om (bland annat) tonåringar som var nykterister tidigare i höst.

Hej Åsa. Javisst är det konstigt att nykterhet är så provocerande. Men jag antar att det ses som kritiserande av andras vanor och beteende.
De flesta nykterister jag känner struntar dock i hur andra gör – bara de inte berusar sig framför barnen.