Visst är det bra att vi pratar om psykisk ohälsa!

I dag är jag nämnd i en viktig debattartikel i Aftonbladet: Det är Rickard Bracken, projektledare för kampanjen Hjärnkoll som ryter till:

”Läkaren Rickard Fuchs raljerar i Aftonbladet den 6 november om att kändisar är öppna med sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Han låter läsaren förstå att det är löjligt och tillgjort. Den finns enligt Rickard Fuchs ”inga gränser för kändisarnas hänsynslösa öppenhet”.
Fuchs har helt fel! Det är tack vare att kända personer agerar förebilder som vi kan få ett öppnare och mer accepterande samhälle. Ett samhälle där det är tillåtet att berätta att man har problem med sin psykiska hälsa.
Kampanjen Hjärnkoll syftar till att motverka fördomar och negativa attityder till psykisk ohälsa. Vi har medvetet valt att samarbeta med ett antal kända personer som öppet berättar om sina egna erfarenheter av psykiska ohälsa.
En del av kändisarna har egen erfarenhet medan andra har erfarenhet som anhörig eller närstående. Bland alla de som ställt sig bakom kampanjen kan nämnas skådespelarna Morgan Alling, Magnus Krepper och Lo Kauppi, författarna Hillevi Wahl och Åsa Moberg, journalisten Arvid Lagercrantz och fotbollsspelaren Torbjörn Nilsson.”

Läs gärna hela debattartikeln.