Rättelse till mama

I senaste numret av mama finns en artikel om ätstörningar och graviditet som jag har skrivit. Så långt är allt väl.
Men det blev lite fel.
Här nedan följer rättelsen som kommer att publiceras i Mama och på mama.se:

RÄTTELSE OM ÄTSTÖRNINGAR

I nr 12 av mama blev både rubriken på förstasidan, bildsättning och ingressen inne i tidningen till min artikel om ätstörningar och graviditet felaktig.
Jag fick inte återfall i mitt matmissbruk när jag var gravid. Tvärtom. Hela min intention med artikeln om mitt matmissbruk som ung, och min oro när jag ökade i vikt som gravid, var att visa att jag slapp viktnoja tack vare min fantastiska barnmorska Raija Hansson på Mama Mia i Stockholm. Hon hjälpte mig att behålla en sund inställning till det faktum att man naturligt går upp i vikt när man är gravid.
Jag har heller aldrig haft anorexi. Anorexi och Bulimi är visserligen två olika sjukdomar inom begreppet Ätstörningar och Matmissbruk – men de är varandras motsatser.
HILLEVI WAHL