Om Littorin och vad hemligheter gör med en människa

Jag kan inte låta bli att tänka på det här med Littorin och hans hemligheter. Det känns så högaktuellt och ligger så när i tiden med min medverkan i radioprogrammet Oförnuft & känsla – där vi talade om just hemligheter och vad det gör med en människa.
Jag vet något om det. Jag vet hur den ena livslögnen föder den andra. Hur ångesten kommer, hur man bedövar den med något, vare sig det är mat, spel, alkohol eller sex. Jag vet hur man måste dölja sina dåliga livsval, sopa bort alla spår. Hela tiden med ångesten i hälarna, fick jag bort allt? Finns det kvar några spår? Vågar jag öppna dörren? Jag vet hur man hela tiden kollar över sin egen axel, för man minns till slut inte var de svarta och vita lögnerna slutar och var nästa tar över.

Men jag vet också hur oerhört skönt det är när den där bördan lyfts från ens axlar. Hur det känns som om man har burit en riktigt tung ryggsäck under en mycket lång vandring – och när man tar av sig den så känns det som om man flyger fram.
Ja, det känns faktiskt rent fysiskt som om man flyger två decimeter upp i luften. En märklig känsla. En mäktig, märklig känsla.
Om detta och lite till berättar jag i programmet. Kanske lyssnar Littorin, kanske kan någon ladda ner det till honom. Vem vet?

4 kommentarer

Tänk om han inte har hemligheter då? varför förutsätter man alltid att mannen ljuger i såna här lägen? jag brukar inte har sympatier med män som påståtts köpa sex men det är oerhört lätt att fösrtöra en mans liv genom att påstå att han köper sex, är otrogen eller annat. Sällan dessa anklagelser riktas mot kvinnor… Säger jag som den feminist jag är 😉

Maria, för det första är det väldigt sällan som kvinnor köper sex. För det andra är det ganska uppenbart att Littorin har hemligheter. På vilken nivå, olagliga eller inte, som de sedan ligger är en annan sak.
Vad jag är ute efter är dock inte att hjälpa till att trasa sönder hans liv ytterligare – jag funderar mer över just detta ständigt pågående hemlighetsmakeri, de förgörande lögnerna och vilken börda det är i en människas liv, vare sig han eller hon är minister eller en del av ”verklighetens folk”.

Tja nog kan man undra alltid. Hur intelligenta män gång efter annan tar risker som äventyrar hela deras liv, privat, karriärmässigt, känslomässigt. Fast ekonomiskt verkar han ha sitt på det torra … till den tröst det hava kan. Förmodligen inte särskilt mycket, i dagsläget.
.-= Klimakteriehaxans senaste blogginlägg: ..Resultat av en spaningstur =-.

Hillevi, jag vet så klart att inte alls lika många kvinnor som män köper sex. Men det jag ville säga är att vi ju inte vet OM Littorin ljuger eller om han har hemligheter och jag tycker det kändes lite trist att använda just honom som exempel för att göra reklam för ett program om hemlighetsmakeri och lögner. Det jag ville säga säger nån annan så klart mkt bättre, se länk nedan.

http://www.expressen.se/debatt/1.2063709/michael-alonzo-sven-otto-littorin-forebild-for-pappor