Smultronställen i Fredhäll

”Hej,
Tack för en bra blogg! Jag har periodvis läst din blogg under flera år och jag tror att jag någongång har läst att du bor i Fredhäll. Stämmer det?

Jag och min sambo ska nämligen på fredag flytta till Kristineberg och det känns läskigt och väldigt spännande. Trots att jag själv har valt det vet jag inte alls om jag kommer att trivas med att inte längre kunna promenera till jobbet och ha möjligheten att handla mitt i natten. Det kanske låter löjligt men jag är helt enkelt nervös (och samtligt förväntansfull)! Skulle du inte snälla kunna blogga lite om området om det är så att du trivs bra där och kanske komma med några tips på smultronställen så kanske jag lugnar ner mig lite?

Helena”

Svar: Hej, Helena. Det är alltid läskigt att flytta när man har trivts bra där man bor. Men både Fredhäll och Kristineberg är underbara områden att bo i, jag lovar.
Först – håll utkik efter nästa nummer av Vårt Kungsholmen. Där kommer jag ge tips på mina bästa smultronställen.
Men förutom det så kan jag säga att när jag kom till Fredhäll första gången så kändes det som att komma hem! Jag blev helt förälskad i området. Det är som en lummig liten småstad, mitt i stan. Allt är så grönt, fåglarna kvittrar, vattnet glittrar och alla är så trevliga, alla hälsar. Man vinkar till korvgubben, killen med närbutiken, kaféägarna, postisen, gamla och nya grannar när man går förbi. Och ofta stannar man och pratar.
Har man små barn är det guld värt. Att aldrig behöva känna sig ensam och att ha parker ända in på knuten. Plus vattnet – jag måste bo vid vattnet, annars kan jag inte andas. Kanske är det malmöbon i mig. Min kompis Sally sa det när hon kom hit: ”Det är som ett mini-Malmö mitt i Stockholm”.
Här finns fullt av mysiga kaféer. Kafé Russin, Konditori Bageriet och Kafé Jola är mina lokala favoriter.
Matbutiker finns faktiskt här också – flera är öppna till 23 – om du nu nödvändigtvis måste ut och handla mitt i natten.
Och naturligtvis: Promenaden Kungsholmen runt, som har räddat förståndet på mig många gånger när jag varit så trött att hjärnan slutat fungera.
Du kommer att trivas som sjutton. Jag lovar. Och kom gärna fram och hälsa om vi möts!

Konditori Bageriet, Rålambsvägen 65 i Fredhäll har fantastiska bullar och grötfrukostar som fyller stället varje helg.

6 kommentarer

tjapp nynasare,född å uppväxt på stangan,vill jag bara medela att det var helt ball uppväxt där

tjapp nynasare,född å uppväxt på stangan,vill jag bara medela att det var helt ball uppväxt där

och varför det kallas beverly hills har jag korrekta svaret på,det härstammar från tidigt ´60-tal och myntat av en la snubbe som var på besök med caddilac ´60 cab med madam dolving på palmbladsvägen nedanför gamla glasskiosken

och varför det kallas beverly hills har jag korrekta svaret på,det härstammar från tidigt ´60-tal och myntat av en la snubbe som var på besök med caddilac ´60 cab med madam dolving på palmbladsvägen nedanför gamla glasskiosken