Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Tillit – Hillevi Wahl

Tillit

Tillit. Ett av de vackraste ord jag vet. Att våga lita på någon annan, fullt ut. Och även mitt älskade NMT innehåller en hel del tillitsövningar.
Som i går kväll.
Efter en hel del spring och knäböj och utfall och armhävningar och allmän mjölksyra och snöbergsklätting, så var det dags. Vi kutade upp till en hög mur, bakom vilket det fanns ett brant stup.
”Ni ska lägga er på muren med halva kroppen utanför, medan kompisen håller i benen, och göra situps!”
En solklar order, icke förhandlingsbart, sedan får man vara hur höjdrädd som helst.
”Lova att inte tappa mig”, sa jag till Rebecca.
”Det är lugnt, jag lovar, du ramlar inte ned.”
”Alla klara, då börjar vi, ett!” skrek Bruno.

Det bara att fokusera och lägga sitt liv i händerna på kompisen. Varje gång jag råkade titta ner fick jag svindel. Fem, sex, sju!
Rebecca log.
”Det är lugnt jag håller dig, du är skitstark!”
”Femton, femton, femton, femton!” Brunos skiva hakade upp sig ibland. Det är en del av hans bushumor. Lite skratt får oss alla att slappna av.
Men skivan kom igång igen och vi kom äntligen fram till tjugo.
”Byte!”
När Rebecca själv låg i samma position på muren var hon inte lika säker längre, nu var det som en spegelbild av mig själv.
Den ängsliga blicken, skälvningen i andningen, oron. Är det verkligen riktigt säkert, håller du? Men jag visste ju, att det här var helsäkert, jag som stod upp kände ju det, det fanns inte en chans att vi skulle tippa över – och de var min uppgift att förmedla detta lugn till henne.

Och efter sextio situps vardera på muren skuttade vi upp, lite knäsvaga men lyckliga. High five på det, kompis, vi klarade det, såklart. Tillit!

2 kommentarer

Den där träningen låter så himla rolig, men tyvärr hittar jag den inte där jag bor (Örebro). Tack för en bra blogg förresten, jag har hittat hit via någon länk någon annanstans ifrån.

Ha det bra hälsar Molly

Det är inte bara kroppen som behöver tränas. Även själen och tron på sig själv och andra människor behöver sitt. Precis som du beskriver här ovan. Jag tycker att du är vansinnigt inspirerande i dessa inlägg om NMT. Tyvärr finns det inte på min ort. Efter en titt på vågen igår kväll tänkte jag att något måste göras och det snarast innan det blir allt för många kilon att jobba bort. Om det inte hade varit för dig och dina inspirerande inlägg hade jag nog inte gått ner i plankan ensam där på badrumsgolvet i en ren symbolisk start på framtida träning. TACK!