E-legimitation

Nu har jag skaffat e-legitimation till Försäkringskassan.
DEt känns som en milstolpe i mitt vuxna liv.
Men jag hade aldrig klaat det utan Gunnar. Varför i hela fridens namn ska det behöva vara så krångligt? Vem är geniet bakom krångelproceduren? Jag vill ha namn, befattning och tiosiffrigt personnummer!

2 kommentarer

Ja, jag var påväg att själv skaffa mej e-legitimation, men backade. Min man får nog fixa det åt mej. Jag gillar inte siffror såvida de inte ligger i plånboken och det gör de sällan.

Om man nu skulle vilja vara elak (vilket inte faller mig naturligt – och därför har jag fått träna en hel del 😉 så skulle man ju kunna fråga sig varför kvinnor överhuvudtaget ska få del av föräldrapengen? Låt de slantarna gå direkt till mannen – som ändå måste sköta det praktiska. För tydligen ligger ADB och IT tätt sammankopplade med testiklarna. Hur ska man annars kunna tolka det att kvinnor inte kan – men män kan minsann?
Visst är det skönt att vara en liten, okunnig kvinna som inte förstår sig på ”data”. Men slår inte detta PMot oss själva när vi börjar prata om ”lika lön” etc?